Türk Ocakları Elazığ Şubesi tarafından Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamından “Cumhuriyet” paneli düzenlendi.  

Türk Ocakları Elazığ Şubesi, Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu, Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik ve Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu sivil toplum kuruluşları siyasi parti yöneticileri katıldı.  

Türk Ocakları Elazığ İl Başkanı Doç. Dr. Yavuz Haykır, cumhuriyetin 100. Yılı münasebetiyle konuşma yaparken, “Elazığ’ı Türk bayrakları ile donatalım” kampanyasını da desteklediğini belirterek, ''

ELAZIĞ’DA 3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAVGAYA İLİŞKİN DAVA ERTELENDİ ELAZIĞ’DA 3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAVGAYA İLİŞKİN DAVA ERTELENDİ

Geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla, birlik ve beraberlik içerisinde yürürken, geleceğimizin teminatı ve dirilişin sembolü olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu gurur ve mutluluk çerçevesinde yarınlarımıza emin adımlar ile bakacak, arkadan gelen dinamik bir Türk gençliği ile Cumhuriyetimizin, devletimizin ve milletimizin geleceği daha parlak olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünde belirttiği gibi: Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz! Atamızın bu sözü onun gençliğe olan inancını göstermektedir. Bizlerde onun bıraktığı emaneti korumak ve yüceltmek için çok çalışmalıyız. 100. yılını yani birinci asrını kutladığımız şu günlerde Cumhuriyetimiz bizlerin yegane dayanağıdır. Cumhuriyetimiz Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilik ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Devletimiz, Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş, Atatürk’ün getirmiş olduğu ilkelerin izinden ayrılmayarak dünyanın saygın ülkelerinden bir haline gelmiştir. Bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkılaplarını koruyup kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır”  dedi. Haykır son olarak Elazığ Valiliğinin her eve bayrak asılmasına dair kampanyasına destek verdiklerini belirtti. 

İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Korkmaz, Cumhuriyet’in kurulmasına sebep olan süreci anlattı. Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih ile ilgili söylediklerine değindi. İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu, Cumhuriyeti anlamak için Osmanlı tarihinin öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Editör: Haber Merkezi