ELAZIĞ’DA AVCI ADAYLARINA KURS DÜZENLENDİ ELAZIĞ’DA AVCI ADAYLARINA KURS DÜZENLENDİ

Türk Ocakları Elazığ Şubesinin 11. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kongreye Divan Kurulunun seçilmesiyle başlanıldı. Divan Kurulu Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu kongre açılış konuşmasında; yapılacak olan kongrenin Türk Ocaklarına hayırlı olması temennisinde bulunarak kongreyi başlattı.
za3

DEVECİOĞLU: YENİ YÖNETİM BU ÇİZGİDE DEVAM EDECEK

Prof. Dr. Devecioğlu; 111 yıllık geçmişi olan bu Ocağın yıllarca Türk Kültürüne ve Türk Milletine kattığı değerlerle hep gündemde olduğunu bundan sonra da yeni yönetimle bu çizgide devam edileceğini belirtti.

za2

DABAK: YAŞANAN OLAYLARA KAYITSIZ KALMADIK

Türk Ocakları Elazığ Şubesinin 10. Dönem Başkanı Vahit Dabak, geçmiş 3 yıl içerisinde Türk Ocaklarına hizmet etmenin haklı gururunu yaşadığını, yönetimde olduğumuz sürede ülkemizde ve şehrimizde yaşanan olaylara kayıtsız kalınmadığını ve her daim Türk Ocaklarının kapısının millete açık olduğunu ifade ederek; Türk Ocaklarının her dönemde Türk’e Türklüğünü anlattığını, Türkün ne demek olduğu harsını dimağlara yerleştirmek için uğraştığını belirtti. Görevde bulunduğu döneme ait faaliyet raporunun sunumuyla konuşmalarını tamamladı.
Tek listeyle girilen seçimleri Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yavuz Haykır oy birliğiyle seçildi.

za
HAYKIR: TÜRK OCAKLARI BİR KÜLTÜR OCAĞIDIR

Elazığ Türk Ocaklarının 11. Dönem Başkanlığına seçilen Doç. Dr. Haykır; “Yıllardır üyesi olduğum ve her kademesinde içinde hizmet etmeye çalıştığım Türk Ocaklarına bugün sizlerin teveccühleriyle başkan olarak da hizmet etmeye başlayacağım. 111 yıllık bir maziye sahip olan Türk Ocaklarına ve 4000 yıllık bir tarihi olan Türk Milletine hizmet etme sorumluluğunun farkındayım. Türk Ocakları her dönemde siyaset üstü bir misyon üstlenmiş ve bu misyonunu tabandan tavana kadar net bir şekilde hissettirmiştir.  Türk Ocakları bir kültür ocağıdır. Türk Kültürüne ve Türk Milletinin saadetine hizmet etmek isteyenlere Türk Ocağı her daim açıktır. Türk Devleti var oldukça Türk Ocağı da milli şuurun, milli vicdanın sönmez bir meşalesi olarak yanacaktır. Türk milletinin kanıyla vatan toprağı haline getirdiği TÜRKİYE, şanlı bir mücadele sonunda kurduğu devlet ise Türkiye Cumhuriyetidir. Devletin sahibi de Yüce Türk Milletidir. Hakimiyet kayıtsız şartsız Türk Milletinindir” dedi.
za4
Başkan Haykır; eski başkan Vahit Dabak ve yönetimi başta olmak üzere geçmiş dönemlerde görev almış bütün üyelere ve bugün genel kurula katılarak kendilerini yalnız bırakmayan tüm üyelere teşekkürlerini ileterek yeni yönetimini takdim etti.

YENİ YÖNETİM KURULU YÖNETİM KURULU (ASİL)

Doç. Dr. Yavuz Haykır, Dr. Yunus Gülcü, Doruk Ziya Okubay, Ahmet Melih Tutak, Dr. Fehmi Aslan, Zafer Saraç, Abdullah Gündüz

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

Dr. Murat Katar, Dr. İsmail Baydilli, Mehmet Sinan Eren, Halil İbrahim Paköz, Taha Kaan Bulut, Ahmet Kılınç, Fatih Akliman

DENETLEME KURULU (ASİL)

Dr. Mustafa Öztürk, Dr. İbrahim Veysel Karaca, Veysel Arpaca

DENETLEME KURULU (YEDEK)

Göktürk Durgun, Bünyamin San, Mürsel Özpek

ÜST KURUL DELEGESİ

Doç. Dr. Yavuz Haykır, Prof. Dr. İsmail Erdoğan, Doç. Dr. Birol Bulut, Vahit Dabak

TÜRK OCAKLARI ELAZIĞ ŞUBESİ HARS HEYETİ

Prof. Dr. Ahmet Buran, Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl, Prof. Dr. Ali Yıldırım, Prof. Dr. Burcu Özcan, Prof. Dr. Cahit Kalkan, Prof. Dr. Cemalettin Çopuroğlu, Prof. Dr. Ercan Alkaya, Prof. Dr. Erdal Açıkses, Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Prof. Dr. Esma Şimşek, Prof. Dr. Hamdi Soner Altundoğan, Prof. Dr. İsmail Aytaç, Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Prof. Dr. Mehmet Çevik, Prof. Dr. Metin Bayraktar, Prof. Dr. Murat Canyılmaz, Prof. Dr. Mustafa Gül, Prof. Dr. Nevin Çelik, Prof. Dr. Orhan Kılıç, Prof. Dr. Rahmi Doğanay, Prof. Dr. Sami Kılıç, Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu, Prof. Dr. Şükrü Tonbak, Prof. Dr. Tarık Özcan, Doç. Dr. Zafer Çambay, Doç. Dr. Yavuz Haykır

TÜRK OCAKLARI ELAZIĞ ŞUBESİ HANIMLAR KURULU

Prof. Dr. Nevin Çelik, Prof. Dr. Burcu Özcan, Doç. Dr. Ebru Cavlak Aslan, Dr. Sema Oruç, Dr. Filiz Yıldırım, Dr. Handan Haykır, Zeycan Gülcü, Ayşegül Erbek Tutak, Hatice Gündüz

TÜRK OCAKLARI ELAZIĞ ŞUBESİ GENÇLİK KOLLARI

Neslihan Yılmaz, Mert Can, Levent Altunbulak, Kürşat Dinçer, Zeynep Yılmaz, Numan Demirelli, Burak Dabak

 

Editör: Haber Merkezi