İzzet TUMAY - Araç muayene adı altında hiçbir bakım yapılmadan ve sadece yaklaşık 15 dakikalık muayene karşılığında TÜVTÜRK tarafından alınan 1.821,60 liralık muayene ücretinin bir soygun olduğunu belirten araç sahipleri duruma sert tepki gösterdi... 

Yeni yıl ile birlikte araç muayene ücretlerinin fahiş miktarlarda arttı. Yaptırılması zorunlu olan araç muayene ücretleri, 2023 yılında yüzde 122 oranında artırılmıştı. 2022 yılında 507 TL'ye yaptırılan muayene ücreti, yeni zamla birlikte bu yıl 1.821,60 TL'ye yükseltildi. Araç muayene ücretinin 1.821,60 TL'ye yükseltmesine zaten ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlar tepki gösterdi. Yeni yılla birlikte araç muayene ücretlerinin fahiş oranda arttığına dikkat çeken sürücüler, 15 dakikalık bir işlem için alınan 1.821,60 TL ücret alınmasının tabiri caize bir soygun olduğunu belirttiler.   
 

ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR ARIZALI BAGAJ BANTLARI YOLCULARI MAĞDUR EDİYOR

ESNAFI DA OLUMSUZ ETKİLİYOR! 

Özellikle ticari araçlar için araç muayene süreçleri büyük bir mali külfet oluşturuyor. Yılda bir kez yapılan bu süreçlerin yanı sıra sabit giderler, sigorta zamları, yakıt ve lastik maliyetleri esnafı olumsuz etkiliyor. Esnaf ve araç sahipleri artan maliyetlerle boğuşurken bir de araç muayene ücretlerine ciddi bir zam yapılması sebebiyle tepki gösteriyor. 
Muayene ücretleri şöyle; Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Römork: 1.821,60 TL. Otobüs, Kamyon, Çekici, Tanker: 2.432,40 TL. Traktör (Römorklu / Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 927,60 TL.

Editör: Haber Merkezi