Uıllkje5Jİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 8 Mayıs 2024 tarihinde sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, 49 ilde düzenlenen Mahzen-40 operasyonlarında 127 şüphelinin yakalandığını belirtti. 49 vilayet arasında Elazığ’da bulunuyordu... 
Bakan Yerlikaya, Operasyonlarda şüphelilerin, tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işlediklerinin belirlendiğini aktardı.

Bu açıklamanın ardından yani 9 Mayıs 2024 tarihinde Bingöl’ün haber sitelerine ise Bingöl Emniyet Müdürlüğütarafından, 102 ayrı şeker alımından 28 milyon 208 Bin 166 TL haksız kazanç elde eden 19 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığını duyurdu. Haberde bu operasyonun adının “MAHZEN-40” olduğu duyuruldu. Haberde; 07 Mayıs 2024 günü ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen “MAHZEN-40” operasyonu kapsamında şeker alımındaki vurguna “dur” dedi ve 102 ayrı şeker alımından 28 milyon 208 Bin 166 TL haksız kazanç elde eden 19 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldığını duyuruldu.

Gelelim Turan Gazetesi’nde 7 Mayıs 2024 tarihli manşetten çıkan haberde, Elazığ Şeker Fabrikası’nda yaşanan usulsüz şeker satışı kamuoyuna duyurulmuştu. Fabrikadan şekeri ucuza alıp 2-3 katı fazla satan bir kişinin gözaltına alındığı ve olayın yargıya taşındığı belirtilmişti.

Bingöl’de de yaşanan şeker alımındaki haksız kazanç olayı “MAHZEN-40” operasyonuyla ortaya çıkarken, bu operasyonun bir ayağının da Elazığ olması, her iki şeker olayının birbirleriyle bağlantılı olduğu sanılırken, Elazığ Şeker Fabrikası yetkililerinin sessizliğini koruması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Yetkililerin şu sorulara cevap vermesi bekleniliyor:

“MAHZEN-40” adlı operasyonda bahsedilen Fabrika ElazığŞeker Fabrikası mı?

“MAHZEN-40” Operasyonunda Elazığ’da kaç şüpheli gözaltına alındı?

JANDARMADAN YANGINLARA KARŞI BİLGİLENDİRME JANDARMADAN YANGINLARA KARŞI BİLGİLENDİRME

Editör: Haber Merkezi