Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ, Fırat Üniversitesi Hastanesi yemekhanesinde çıkan yemeklerin kötü olması ve hastane yönetiminin sorunu çözmek adına herhangi bir adım atmaması nedeniyle basın açıklaması yaptı. 

07- ÜMİT KARATAŞ HASTANE YEMEK  (1)

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit KARATAŞ Fırat Üniversitesi Hastanesi yemekhanesinde çıkan yemeklerin kötü olmasına tepki göstererek bir basın açıklaması yaptı. KARATAŞ “Hastanemizde yemek çeşitlerinin önce 4’den 3'e daha sonra 3’ten 2'ye düşürüldüğünü belirterek yenilen yemekler miktar olarak az, besin niteliği ve çeşitliliği açısından da yeterli değil. 24 saat boyunca hizmet verilen hastanemizde Sağlık Çalışanları doymuyor, kötü yemek yemek zorunda bırakılıyor. Hastane yöneticilerinin yemekhanesi ayrı onların her gün menüsünde salata var ve yemek sonrası çay servisi yapılıyor. Sağlık çalışanlarımız ise ikinci sınıf muamele görerek ayrı bir yemekhanede farklı bir menü servis ediliyor. Çalışanlarımız yemekler kötü diye yemeğe gitmeyip dışarıdan yemek zorunda kalıyor. Bu da hem çalışanlarımıza ekonomik olarak yük bindirdiği gibi sağlıksız ve düzensiz beslenmelerine neden oluyor’’ dedi.

07- ÜMİT KARATAŞ HASTANE YEMEK  (3)

‘’HASTA VE REFAKETÇİLERDE YEMEKLERDEN ŞİKAYETÇİ!’’

Hastanede tedavi gören hasta ve refakatçilerinde yemeklerden yana şikayetçi olduklarını dile getiren KARATAŞ “Hala daha fi tarihinden kalma metal tabldotlar ve plastik çatal ve kaşıklarla hastalarımıza yemek veriliyor. Her hafta öğlen ve akşam yemeklerinin aynı olması nedeniyle bizlere şikayetlerini iletiyorlar” diye konuştu.

‘’MUTFAK YENİLENDİ FAKAT YEMEKLER AYNI!’’

Geçmiş dönemde aspiratörlerin az çalışması nedeniyle aşırı koku yapan bazı yemeklerin yapılamadığına dikkat çeken KARATAŞ “Hastane mutfağımız yenilendi. Son düzenlemelerle tam donanımlı olarak faaliyet veriyor. Buna rağmen hala her hafta aynı yemek menüsü çalışanlarımıza sunuluyor. Vardiya elemanlarına aynı menü veriliyor. Kahvaltı çeşitleri çok az komik ölçülerde yetersiz kalıyor. Biz sendika olarak her zaman yapıcı davranıyoruz. Fakat; hasta yönetimi çözüme ilişkin somut bir adım atmıyor” diye vurguladı.

Başkan KARATAŞ hastane yönetiminden taleplerini ise şöyle sıraladı:

1- Sağlıklı ve hijyenik koşullarda yemek talep ediyoruz.

2- En az 4 çeşit ve doyurucu yemek istiyoruz, sofradan doyarak kalkmak istiyoruz.

3- Farklılıklarımız göz önüne alınarak vejetaryen sağlık çalışanlarının yemek tercihlerinin dikkate alınmasını istiyoruz.

YEREL SEÇİMLERİN ASIL GALİBİ BASKI SEKTÖRÜ OLDU YEREL SEÇİMLERİN ASIL GALİBİ BASKI SEKTÖRÜ OLDU

4- Yemekler arasındaki uyumun ve besin dengesinin sağlık hizmeti gibi önemli ve dikkat gerektiren bir hizmet veren bir kuruma uygun hale getirilmesini talep ediyoruz. (Örneğin karbonhidrat ağırlıklı besinlerden oluşan yemek istemiyoruz.)

5- İlkel Turnikeler kaldırılmalıdır.

6- İdareci, akademisyen, asistan, hastane çalışanları yemekhanesi ayırımına son verilmeli, idareciler ve Çalışanlar arasında kaynaşma sağlanabilmesi için beraber aynı yemekhanede yemek yenilmelidir. 

7- Haftada 1 gün balık ve her gün salata verilmelidir.

8- Yemek çeşitleri bir tabakta servis edileceğine; ayrı tabaklara konularak servis edilmelidir.

9- Kapalı su, nar ekşisi, limon vs. ve masa örtüsü, konforlu sandalyeler konulmalıdır.

Editör: Haber Merkezi