Elazığ’ın Baskil İlçesi’nde Ünlü Selçuklu Sultanı Alaeddin KEYKUBAT için anma programı düzenlendi…
KUR’AN TİLAVETİ VE ZİNDAN ZİYARETİ
Elazığ Kent Konseyi ve Yukarı Fırat Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen anma etkinliği Suyatağı Köyü’nde gerçekleştirildi. SuyatağıKöyü Camisi’nde Sultan Alaaddin KEYKUBAT için gerçekleştirilen Kur'an tilavetinin ardından, Sultan Alaeddin KEYKUBAT’ın henüz tahta geçmeden kaldığı zindanlar ziyaret edildi.
Sultan AlaeddinKEYKUBAT kardeşi İzzettin KEYKAVUS ile yaşanan taht mücadelesinden dolayı esir alınarak Baskil İlçesi’nde bulunan Minşar -MuşarKalesi Zindanlarına atılmıştı. 9 yıl boyunca bu zindanlarda kalan Sultan KEYKUBAT, 1220 Yılı’nda esaretten kurtularak Anadolu Selçuklu Devleti'nin başına geçmişti…

 YOĞUN KATILIM GERÇEKLEŞTİ
Etkinliğe Elazığ Kent Konseyi Başkanı Rüstem Kadri SEPTİOĞLU, Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Arkeoloji Derneği Başkanı Aygün ÇAM, Elazığ Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Özden ÖZEN, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Sait ÇEÇEN, Baskil İlçe Müftüsü Hüseyin ÇAKIR, Malatya Baskililer Dernek Başkanı Yunus GÖRGÜN, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bülent ŞEN, Eğitimci Yazar Mehmet Feti CEYLAN, STK Dönem Sözcüsü Ergün ASLAN ile Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri katılım sağladılar.

“ELAZIĞ, HEM EKONOMİ HEM DE KÜLTÜR-SANATTA ÖNEMLİ BİR KONUMDA” “ELAZIĞ, HEM EKONOMİ HEM DE KÜLTÜR-SANATTA ÖNEMLİ BİR KONUMDA”

01-FOTO-1- ZİNDAN

Editör: Haber Merkezi