Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk; askeri yetenekleri, devlet adamlığı vasıfları ve fikirleriyle dün olduğu gibi bugün de bütün insanlık için ilham kaynağıdır. Bizler büyük bir gururla ulaştığımız Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında da değerlerimize, devletimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkarak O’nun "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

download-13  

PROF. DR. AKBULUT: ÖLÜMLERİN YÜZDE 37’Sİ KALP DAMAR HASTALIĞINDAN PROF. DR. AKBULUT: ÖLÜMLERİN YÜZDE 37’Sİ KALP DAMAR HASTALIĞINDAN

Mustafa Kemal Atatürk, savaşlarda ki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslararası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. Atatürk, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır. Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık yutan Atatürk, yüzyıla değil bin yıla damgasını vurmuştur. Yüzlerce yılda bile başarılması zor olan eylemleri kısacık yaşamına sığdırmıştır.

10-kasim-tatil-mi-depo-071120212ec85325

Atatürk Cumhuriyet ile, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma bilincine erişmiş, bağnazlıktan ve doğmalardan uzak, akılcı ve yaratıcı düşünen, gerçekçi bilgiler ışığında ileriye bakabilen özgür bireylerin oluşturduğu çağdaş bir toplum yaratmayı düşünmüştür. Atatürk'ün ikinci büyük zaferi, Kurtuluş Savaşında tüm halkı aynı ülkü etrafında toplayarak ulusal birliğin sağlanmasında, yurttaşlar arasında ırk, din, mezhep, sınıf ve cinsiyet ayrımı yapılmamasını sağlamış olmasıdır. Biliyoruz ki; çağdaş uygarlığın temel felsefesinde bireyin özgürlüğü ve kendi geleceğini belirleme hakkı vardır. Bu temel felsefeyi özümseyen Yüce Önder, bireyin üzerindeki baskılardan kurtarılarak özgür olmasını ve yaratıcı gücünü ülke ve insanlık yararına kullanmasını sağlayacak yapısal dönüşümü gerçekleştirmiştir. Aramızdan ayrılışının 85. yılında, yalnızca Türk Ulusu değil dünya ulusları tarafından da sevgi ve saygı gören Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. 

291020211517394441181-0711202164329f2f

Büyük ve güçlü bir Türkiye için ömrünü ülkesine ve milletine adayan, başardığı işlerle dünya tarihinde de derin izler bırakmış saygın bir devlet adamı olan Atatürk, sadece Türk Milleti’nin değil, esaret altında yaşayan bütün milletlerin gönlünde taht kurarak, tarihteki müstesna yerini almıştır. Milli mücadeledeki önderliği ve askeri dehasıyla milletimize ve ordumuza önderlik ederek hür yaşama kararlığındaki Türk Milleti’ni aydınlık günlere kavuşturmuştur. Dünya tarihine yön vermiş asil bir milletin fertleri olarak bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal’in “En büyük eserim” dediği ve genç nesillere emanet ettiği Cumhuriyet’in ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, ona olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır. Şüphesiz ki içinde bulunduğumuz yeni yüzyılın büyük ve güçlü Türkiye’si yarının sahipleri olan çocuklarımızın omuzlarında aynı şuur ve inançla müreffeh yarınlara taşınacaktır. Vefatının 85’inci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, aziz vatanımız için fedai can eyleyen şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 

Editör: İzzet TUMAY