Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Elazığ’da program düzenlendi. Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programa Elazığ Valisi Ömer TORAMAN, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI, ETSO Başkanı İdris ALAN, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri, esnaf oda başkanları, esnaflar ve davetliler katıldı. 

15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen kutlama saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Ahiliğin dünyada eşi benzeri olmadığını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi olarak esnafın yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti. 

BAŞKAN ALAN: “SİVRİCE TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA” BAŞKAN ALAN: “SİVRİCE TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA”

F6pS-28XUAAwkoE

Başkan Şerifoğulları, “Temelleri 13. Yüzyılda bu topraklarda atılan Ahilik kültürü dünyada eşi benzeri olmayan muhteşem bir değerdir. Hoşgörü üzerine inşa edilmiş bu teşkilat sadece ticareti değil aynı zamanda yardımlaşmayı da kapsayan, sosyal ve kültürel yaşantıyı düzenleyen güçlü bir yapıdır. Bu kardeşlik halkası aslında STK’ların da temelini oluşturan bir yapıdır. Ahilik kültürü benden öte biz diyebilme öğretisidir. Müşterisini ben siftah yaptım kardeşim de yapsın diyerek komşu esnafa yönlendirebilme yüreğine sahip olabilmektir” dedi. 

Ahilik haftasını kutlayarak sözlerine başlayan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, ahilik kültürünün özüne inilmesi gerektiğini aktardı. 

Ahiliğin temelini oluşturan değerlerin nesillere aktarılmasının önem taşıdığını ifade eden Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, “Elazığ ahi memleketi” dedi. 

Vali TORAMAN, “Elazığ ve tarihi şehrimiz Harput bir Ahi memleketidir. Pek çok Ahi yetiştirmiş ve Ahiliğin en kuvvetli olduğu illerden birtanesi olmuştur. Ahiler içerisinde iz bırakmış pek çok Ahinin Harput’ta makamları, mezarları var. Dolayısıyla Harput’taki bu ahilik geleneği daha sonra Elazığ’da da yaşatılarak bugüne kadar gelmiş. Hemen yanımızda Kapalı Çarşı, arkasında Buğday Pazarı ve diğer pazarlar, Belediye Başkanımızı tebrik etmek lazım orada yaptığı çalışmalarla o tarihi çarşının dokusunun muhafaza edilmesi için ortaya koyduğu çalışmalarla bu esnaf teşkilatının yanında oldular” ifadelerini kaydetti. 

Konuşmaların ardından yılın ustası, kalfası ve çırağına şet giydirildi. Program plaket takdimlerinin ardından kürsübaşı dinletisi ve mehteran takımının gösterileri ile devam etti. 

Editör: Haber Merkezi