Anadolu’daki iş insanlarının yeşil dönüşüm konusundaki farkındalığını artırma hedefiyle "Kobi’ler İçin Yeşil Dönüşüm Projesi”nin üçüncü toplantısı FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’ın ev sahipliğinde Elazığ’da gerçekleştirildi

VEKİL IŞIKVER’DEN ANLAMLI MESAJ VEKİL IŞIKVER’DEN ANLAMLI MESAJ

Dünyanın her bölgesinde iklim krizinin hissedilmeye başlandığını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, iklim krizinin önlenmesi ile ilgili yapılan anlaşmaların yeni ekonomi modellerini de doğurduğunu söyledi.

ŞERİFOĞULLARI: ‘’İKLİM KRİZİNİN SONUÇLARI İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’’

Başkan Şerifoğulları, “Böylesi önemli ve güzel bir toplantıya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu, bu güzide topluluğun arasında bulunmanın sevincini yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Bugün neredeyse dünyanın her noktasında hissedilen iklim krizinin sonuçları ile karşı karşıya geliyoruz. Bir yanda pandemi süreci bir yandan küresel çapta etkisini gösteren havaların aşırı ısınması ve soğuması, aşırı yağışlar sonrası oluşan seller, depremler, yangınlar gibi felaketler iklim krizinin sonucu olarak önümüzde duruyor ve acil çözüm bekleyen konuların başında geliyor” dedi.

Dünyanın nüfus artışına değinen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman da konuşmasında, iş dünyasının artık doğaya saygılı bir üretim bir modelini tercih etmeye başladığını ifade etti.

TORAMAN: ‘’BÜTÜN DÜNYA ADINA ATILMIŞ ÖNEMLİ BİR ADIM’’

Toraman, “Bugün geldiğimiz nokta da hükümetler, iş dünyası diğer ilgili kurum ve kuruluşlar bu konuda bir mutabakata vardılar ve artık çevreye saygılı, doğaya saygılı üretim modeli ilerletmeye geliştirilmeye çalışılıyor. Bu değişime en hızlı tepki veren sektörde iş dünyası oldu akademiden sonra iş dünyası bu konuda üretimini sürdürülebilir üretim haline dönüştürebilmek için doğaya saygıyı, çevreye saygılı üretim tekniklerine ve modellerine yatırım yapmaya başladı. Bugün Elazığ’da düzenlenen bu proje ile ilimizdeki sanayicilerin, iş insanlarının ama özelliklede KOBİ Temsilcilerinin bu konuda bilgilendirilmesi, farkındalık oluşturulması ilimiz adına, ülkemiz adına açıkçası bütün dünya adına atılmış önemli bir adım. Bu küçük adımlar dünyanın geleceğini insanlığın geleceğini kurtarma yönünde atılmış küçük ama önemli adımlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi