ELAZIĞ VALİSİ DOÇ. DR. TORAMAN’DAN TURAN’A KUTLAMA! ELAZIĞ VALİSİ DOÇ. DR. TORAMAN’DAN TURAN’A KUTLAMA!

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünün Hazar Gölü kıyısında düzenlediği törende konuşan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Hazar Gölünün korunması için yürütülen çalışmalardan bahsederek, sahil yolunu seyir yoluna çevirmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN, Hazar Gölünün korunması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Gezin beldesinin kanalizasyonunun yenilendiğini, Sivrice İlçesi’nin atık su arıtma tesisinin bakım ve onarımı için 10 Milyonluk ödenekle yerine getirileceğini ifade etti. 

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen törenle Hazar Gölüne 200 bin siraz bağlığı yavrusu bırakıldı. Düzenlenen törene Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, Enstitü yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. 

Programda konuşan Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürü Özkan ÖZBAY, siraz balığının küresel ısınmanın yaşandığı günümüzde büyük önem taşıdığını kaydetti. 

Elazığ Valisi Dr. Ömer TORAMAN da konuşmasında, Hazar Gölünün korunması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Gezin beldesinin kanalizasyonunun yenilendiğini söyledi. 

Sivrice İlçesi’nin atık su arıtma tesisinin bakım ve onarımı için 10 Milyonluk ödenekle yerine getirileceğini ifade eden Vali TORAMAN, gölün etrafından sürekli ilaçlama çalışması yaptıklarını vurguladı. 

Hazar Gölünün çevresinin temiz tutulması için vatandaşlardan da hassasiyet beklediklerini ifade eden Vali TORAMAN, Hazar Gölünü güney sahil yolunu seyir yoluna dönüştürmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Vali TORAMAN’ın Hazar Gölü ve çevresi ile ilgili yaptığı önemli açıklamaların ardından siraz balıkları göle bırakıldı. 

Editör: Haber Merkezi