Malatya Büyük Şehir Belediyesi “teşekkürler Türkiye” temasıyla bir proje başlattı. Bu kapsamda oluşturulan vefa otobüsü depremde yapılan yardımlara sonrasında “Teşekkürler Türkiye” başlığı ile tüm Türkiye’yi geziyor. Vefa Otobüsünün ilk durağı yardımların çok gittiği il Elazığ oldu.  

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden 11 il etkilenmiş Binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce kişi de yaralanmıştı. Deprem sonrası depremden en çok etkilenen Malatya’ya en fazla Elazığ’dan yardım seferberliği olmuştu. Vatandaşlar gerek yardım kuruluşları gerekse de özel araçları ile yardımları depremin ilk saatlerinden itibaren Malatya’ya ulaştırmak için büyük çaba sarf etmişti. Malatya Büyük Şehir Belediye Teşekkürler Türkiye Temasıyla Bir Proje Başlattı. Proje ile Tüm Türkiye’yi gezen vefa Otobüsü ilk ziyaretini Elazığ’a gerçekleştirdi.

YENİ ALDIĞI MOTOSİKLETİYLE KAZA YAPTI, YARALANDI YENİ ALDIĞI MOTOSİKLETİYLE KAZA YAPTI, YARALANDI

sdfsdf

Malatya il yöneticileri depremde en çok yardımı ulaştıran şehir olan Elâzığ’a vefa otobüsü ile geldi. Elazığ’da Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen program kuranı kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın duası ile devam etti. Elazığ depreminin acılarını sarmaya çalışırken Maraş Depreminin yaşandığını anımsatan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, depremin hemen ardından bütün imkanlarla Malatya’nın yanında olduklarını söyleyerek, “Elazığ depreminin acısı hala ilk günkü gibi yüreğimizdeyken 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta bir kez daha daha fazla derinden sarsıldık. Bizler sayın valimle birlikte hızlı bir şekilde AFAD Koordinasyon Merkezi’ne geçerek şehrimizle ilgili bilgiler aldık. İlimizin sıkıntısının çok büyük olmadığını anlayınca bizden daha sıkıntılı olan kardeş şehir Malatya’ya destek olabilmek için bütün imkanlarımızı seferber ettik. 24 Ocak’ta bizler sıkıntı çekiyorduk ve bütün Türkiye bizim yanımızdaydı. Allah’a hamd olsun hem kurumlarımız hem de hemşehrilerimizin büyük gayret ve desteğiyle Malatyalı kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.  

Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin yaşandığı andan itibaren Elazığ’dan büyük bir yardım seferberliği olduğunu söylerken Elazığlılara teşekkür ederek: “Şehrin içme suyu kaynağı tamamen kurudu. Şahin Başkanım aradı Şahin Başkanıma ne kadar ekmek su varsa çünkü ikinci depremde bütün herkes kendi payına düşeni bu tarafa aktardı. Hakikaten o dönemde Sivas yolu kapalı demir yolu kapalı havayolu kapalı Maraş Adana yolu kapalı tek açık yol bu yol. Sağolsun Valimiz ve Belediye Başkanımız ve Elazığlı hemşehrilerimiz ellerinde ne varsa Malatya’ya yetiştirdiler. Bu anlamda sayın valimizin ve belediye başkanımızın şahsına bütün Elazığlı Gakgoş gardaşlarıma teşekkürlerimi iletmek istiyorum” ifadelerini kullandı.  

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 2020 Elazığ Depreminde Milletin Seferber Olduğunu Söylerken Maraş Depreminde de Elazığ’ın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini söyleyerek, “2020 depreminde kıymetli başkanlarımız ifade ettiler Elazığ zor durumdaydı ve devletimiz ile aziz milletimiz seferber oldu. 6 Şubat depreminde daha büyük bir afetle karşılaştık yine devletimiz ve milletimiz seferber oldu. 7’sinden 70’ine bütün Elazığlı hemşehrilerime teşekkür etmek istiyorum” İfadelerine yer verdi. Malatya Valisi Hulusi Şahin, Başlattıkları Proje İle Tüm Ülkeye Yardımları İçin Teşekkür Etmek Amacıyla Bu Projeyi Başlattıklarını Dile Getirdi. Şahin Geziye Elazığ’dan başlamalarının ayrı bir önemi olduğunu dile getirerek, “Bizde 6. Ayında artık yaraların kabuk bağladığı bu tarihlerde bütün illerimize ulaşabildiğimiz kadar ulaşıp onlara teşekkür edip elimizdeki en kıymetli ürünümüz olan kayısıyı ikram ederek teşekkürlerimizi sunmak üzere yollara düştük. Elazığ’dan başlamamızın özel bir sebebi var çünkü Elazığ o karanlık günde yardım oldu yağdı. O en zor zamanımızda Malatya’nın can simidi oldu. Malatyalılar asla Elazığ’ı unutmazlar çünkü onlar en zor zamanlarında bizimleydiler. Fırınlar ekmek satmadı lokantalar yemek satmadı yaptıklarını Malatyalı kardeşlerine yolladılar” dedi.  

Program hediye takdimi ile devam etti. Program deprem konulu fotoğraf sergisinin açılışının yapılması ve gezilmesi ile sona erdi. 
 

Editör: Haber Merkezi