AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, yaptığı bir açıklama ile kafaları karıştırdı. Elazığspor ile ilgili yaptığı açıklamada ‘1’ Milletvekilinin görev tanımını kendince yorumlayan ve açıklamasında ‘Ejder’ha misali ateş püsküren AÇIKKAPI, ‘’Bir milletvekilinin görevi Elazığ’ın sporuna destek için vekilin para vermesi midir, yoksa Elazığ’ı ve sporunu geleceğe taşıyacak hizmet ve yatırımlar için, tesisleşme için mücadele vermesi midir?’’ diyerek, Elazığspor’a ‘para’ vermekten ziyade Elazığ’ı ve sporunu geleceğe taşıyacak hizmet ve yatırımlar ve tesisleşme için mücadelenin daha önemli olduğuna vurgu yaptı. 

AÇIKKAPI, şunları söyledi: ‘’Aslında çoğu konuda polemiklere girmeyi seven bir siyasetçi değilim. Öncelikle ifade etmeliyim ki, Elazıspor siyaset üstüdür, hepimizin değerlisidir, kıymetlisidir.. Kıymetli hemşehrilerim, değerli sporseverler… Soru Şu… Bir milletvekilinin görevi Elazığ’ın sporuna destek için vekilin para vermesi midir, yoksa Elazığ’ı ve sporunu geleceğe taşıyacak hizmet ve yatırımlar için, tesisleşme için mücadele vermesi midir? Öncelikle ben bu şehirde şerefiyle siyaset yapan, halka hizmet etmeyi tercih eden bir vekilim. Beni tanıyanlar bilir, neyi kastettiğimi de anlarlar… İlla konu, vekili farklı bir şekilde hedefe oturtmak ise ve buna yönelik ifadelerde diretileyorsa buna verecek cevabımız çoktur. Ben 26. Dönemde ve vekil olmadığımız dönemlerde Elazığ’a Elazığspor’a yeni bir stat kazandırmak için, ilimizin sportif anlamda başarıları için tesisleşmeye yönelik mücadele verip bunu başarmaya çalışırken, o dönemde dahi; bunlar şehri kandırıyorlar, bunlar bu stadı yapamazlar diyenler ve yine bizi yıpratmaya çalışanlar bilmeliler ki, bu şehre bir çivi çakanlara çoğu zaman engel olanlarla hep karşılaştık. Ancak… Yılmadık, yıldıramadılar ve biz başardık…onbinlerce taraftarımızla Elazığspor’umuza destek veriyoruz. Elazığ’ın sporuna yapılan destekleri görmek istiyorsanız, şehrin sporuna katkı verip vermediğimizi görmek istiyorsanız, vekilliğimiz süresince ilimize kazandırdığımız spor tesislerine bakın… Elazığspor’un bu muhteşem statta maç oynayabilmesi, yeni stadına kavuşması için, projesinden ihalesine kadar, ihale sürecinden tamamlanmasına kadar her bir aşamasını yakından takip eden bir milletvekili olarak, nihayetinde hemşehrilerimizi Elazığspor ile stadımızda buluşturan bir vekil olarak son süreçte destekler konusunda bizleri hedefe oturtmaya çalışıp yaşanan polemiklere girmeyeceğim. Vekili aradık destek görmedik diyen varsa, şunu ifade edeyim ki: Biz Elazığspor’a ve bu şehre muhteşem bir stad ve spor tesisleri kazandırarak en büyük desteği gururla verdik. Bugün gururla desteklediğiniz, desteklediğimiz muhteşem Elazığ Atatürk Stadına bakın, spora ve sporcuya nasıl destek verilirmiş görün. Siz asıl verilmesi gereken desteği göremeseniz de vicdan sahibi herkes şu an bu şehre nasıl destek verdiğimizi, stadımızı görüyor ve ulusal kanallarda gündem oluyoruz. Gururla taraftarlarımızla beraber, “yaşayan stad”dediğimiz, takdir edilen stadımızda muhteşem güzellikleri hep beraber yaşıyoruz. Biz mütevaziliğimizi korumaya çalışırken, Elazığapor üzerinden bizleri vuranlara, vurdurtanlara müsaade etmem. Haddimi bilirim, haddini bilmeyenlere de haddini bildiririm. Sabrımız zorlanırsa her türlü polemiğe girmekten de kaçınmam. 

Not: Fotoğraf yıl 2017 

Elâzığ Atatürk Stadımızın projesiyle ilgili olarak Genel Müdür Yardımcımız Sayın Dursun Türk bey ile stadımızla ilgili çalışmamıza aittir.’’ 

YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK YKS TERCİH DÖNEMİNDE GENÇLERE DESTEK

Editör: İzzet TUMAY