Elazığ STK Platformu aylık istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda şehrin su sorunu ve sulama projeleri masaya yatırıldı.

Elazığ STK Platformu bir önceki yapmış olduğu toplantıda gündeme aldığı konularla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılarda Temmuz ayının gündem konusu içme suyu sorunu ve sulama projeleri oldu. 

1688896684-stk-platformu-rah-m.mp4_snapshot_00.00.596

ALÇIPAN ÇÖKTÜ, 6 ÖĞRENCİ YARALANDI ALÇIPAN ÇÖKTÜ, 6 ÖĞRENCİ YARALANDI

Toplantıda söz alan DSİ 9.Bölge müdür yardımcısı Hacı Akgül, Elazığ'ın içme suyu, sulama projeleri ve barajlar hakkında bilgiler vererek, çalışması devam eden sahalarla ilgili de açıklamalarda bulundu. 

İstatistiki verileri aktaran Akgül, daha sonra katılımcıların sorularını cevaplayarak, DSİ'nin çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Özellikle sürekli gündemde olan Kuzova bölgesiyle ilgili bilgilerde veren Akgül, birikmiş enerji borçlarının DSİ tarafından ödendiğini, ön ödemeli sayaçların entegre edildiğini ve bakım onarım çalışmalarının süratle devam ettiğini belirtti. Uluova bölgesinde de aynı şekilde saha çalışmalarının devam ettiğini belirten Akgül, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda, bilgi sahibi olmayan çevrelerce yanlış açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini, DSİ Müdürlüğünün bilgilendirmelerinin baz alınmasının büyük önem arz ettiğini belirtti. 

1688896684-stk-platformu-rah-m.mp4_snapshot_01.05.400

Toplantıya daha sonradan katılım sağlayan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, STK platformuna çalışmaları için teşekkür ederek, gündem konusuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Şehrin 5 milletvekilinin özellikle bu son dönemde güçlü bir şekilde iletişimde olduğunu belirtti. 

Toplantı hakkında açıklamalarda bulunan platform dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli, "Her ay düzenli olarak devam eden toplantılarla şehrimizin sorunlarını konuşarak doğru bilgileri ilgili kurum veya kişilerden alarak, yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüşlerimizi paylaşıyoruz. Bugün aramızda olan DSİ 9.Bölge müdür yardımcısı Sn. Hacı Akgül'e,  toplantı esnasında ziyaret gerçekleştiren milletvekili Sn. Gürsel Erol'a, STK temsilcilerimize ve daima yanımızda olan kıymetli basın mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim." dedi. 

Editör: Haber Merkezi