Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, Kanal Fırat'ta Zeki AKBIYIK'ın sunduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu, seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

IŞIKVER’in açıklamasında öne çıkan önemli satırbaşları şöyle; 

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN BORCU 

Deprem nedeniyle Elazığ’a önemli imkanlar sağlandı. Biz acıda kederde birlikteyiz. Biz dedik ki Elazığ Belediyesi’nin 5 Milyar TL’den fazla borcu vardır minimum. Elektrik borcu 170 Milyon değil 223 Milyon’dur. Kur belli, çekilen kredi belli, EBUAŞ’ın borcu belli. Bu iddia değil, bunu Şahin bey de doğruladı ama yanlış topladı.  

VİLLAKENT VE PERSONEL KONUSU 

Biz personel arttı dedik, onlar eksildi dediler. Villakent konusu; zeminde depremden sonra değişimler oldu. Deprem alanında ihtisasım var benim. MHP önerge veriyor zemin etüt raporunu görelim diye, vermediler. Bunlar 2022’ye göre yaptık diyorlar o raporu da vermediler. Suç duyurusunda bulunacağız. İmar ile ilgili sıkıntılar da var. Getirin şu raporu görelim diyoruz ama getirmiyorlar. Sen raporu getirmezsen burada bir şey var derler. Villakent’i belediyenin şirketi yapıyor, kontrolünü kim yapıyor belediye! Maçı yapan belediye, yöneten yine belediye.  

Ekran Görüntüsü 2024 03 23 223552

VİLLAKENT BUGÜN İTİBARİYLE 2 MİLYAR TL ZARAR ETMİŞTİR 

Villakent; bu işi EBUAŞ yapıyor, 500 tane konut yapıyorlar, çoğu daha yapılmamış. Bugün itibariyle belediye bu işten 2 Milyar zarar etmiş durumda. Bu işi kitabına göre yapmak lazım. Şimdi bu yapılan bu iş doğru mu? Ben olsaydım orayı zamanında satardım parayı da kasaya koyar zarar etmezdim. Ben Şahin beye gülden acı bir şey söylemedim. Gelin çıkın konuşalım, benim dediğim dışında bu hesap çıkarsa vallahi ben artık konuşmayacağım. Villakent bugün itibariyle 2 Milyar TL zarar etmiştir.  

"ORMAN BENİM" KAMPANYASI BAŞLATILDI "ORMAN BENİM" KAMPANYASI BAŞLATILDI

Battı çıktı yapacağım diyorsun, kaça yapacaksın en az 750 Milyon TL, kimin parasıyla yapacaksın milletin parasıyla yapacaksın. Battı çıktı yapmak için kentsel dönüşümcü, şehir plancısı aldın mı, teknik eleman aldın mı? 300 kişi aldın, 1 tane de kentsel dönüşümcü alaydın.  

AYGEN: ÇALMAYACAĞIZ, ÇALDIRMAYACAĞIZ 

MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat AYGEN ise, ‘’Şehir denen birşey yok, şehir şehirlikten çıkmış. Gençler değişim istiyor, gençler perişan. Fakülte mezunu kafede kasaya bakıyor. Ben ayrıştırmayacağım. Bizim zamanımızda bu şeçmen 5 yılda bir hatırlanan olmayacak. Çok önemli projelerimiz var, bu projeler halkımız tarafından çok kabul gördü ve beğenildi. Vatandaş bize güveniyor ve inanıyor. Halkımız sosyal belediyecilik alanında hazırladığımız projelerimizi çok beğeniyor. Biz çalmayacağız çaldırmayacağız. Yemeyeceğiz yedirmeyeceğiz. Kira öder gibi insanlar ev sahibi olacak.  

Editör: İzzet TUMAY