İzzet TUMAY- Milletvekili aday adayı olduğu dönemde Elazığ’a BAKAN’lık vaadinde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, seçim gezileri kapsamında bir konuşmasında, ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Elazığ’a bakanlık verilmesi talebinde bulanacağım. Beni bilen bilir ben yeri geldiğinde masaya yumruğumu da koyarım. Yumrukla da kalmam masayı ikiye de bölerim" ifadelerini kullanmıştı. 

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kabinede Elazığ’a BAKA’N’lık çıkmazken, KELEŞ, kabinenin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından kutlama mesajı yayımlarak, ‘’ Türkiye Yüzyılı’nın mimarı Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’ın tensipleriyle yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinemiz ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Önceki kabinede görev yapan Bakanlarımıza bugüne kadar olan hizmetleri için teşekkür ediyorum. #DurmakYokYolaDevam’’ ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 21 yıldır bakanlık verilmeyen Elazığ'a bakanlık sözünün ardından, kentte BAKAN’lık polemiği başlamış, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bakanlık isteyeceğini sert bir şekilde dile getirmişti. 

YUMRUKLA KALMAM, MASAYI İKİYE BÖLERİM! 

ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

Bir mahalle toplantısında vatandaşlara seslenen ve Elazığ'a bakanlık verilmesi için Cumhurbaşkanı’nın karşısına çıkacağını belirten Vekil KELEŞ, dikkat çekici ve bir o kadar da iddialı bir açıklamaya imza atarak, ‘’Burada güçlü bir şekilde Cumhur İttifakı olarak 5-0 meclise gideceğiz. Ve ben söz veriyorum Cumhurbaşkanı’nın karşısına çıkacağım; başım dik alnım açık olarak, buraya bakanlığı isteyeceğim. Beni bilen bilir ben yeri geldiğinde masaya yumruğumu da koyarım, yumrukla da kalmam masayı ikiye de bölerim” ifadelerini kullanmıştı. 

Yeni kabine listesinde Elazığlı bir BAKAN’ın olmadığı görülürken bir önceki dönem Bingöl Milletvekili olarak görev yapan Cevdet Yılmaz ise, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atandı. 

Editör: Haber Merkezi