ELAZIĞ’DA 'AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ' BAŞLADI ELAZIĞ’DA 'AÇIK HAVA SİNEMA GÜNLERİ' BAŞLADI

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 28 Mayıs Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlık Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında Keleş, Azerbaycan Hükümeti’ni ve kardeş Azerbaycan halkının Bağımsızlık Günü’nü en içten dilekleriyle kutladığını ifade etti. 

  Keleş, “Azerbaycan Cumhuriyeti, 28 Mayıs 1918’de bağımsızlığını ilan ederek Türk ve İslam dünyasında ilk demokratik cumhuriyetin kurulmasına öncülük etmiştir. Türkiye olarak, Eylül 2023’te toprak bütünlüğünün başarılı bir şekilde yeniden tesis edilmesinin ardından, ilk Bağımsızlık Günü’nde, kardeşimiz Azerbaycan’ın haklı gururunu ve sevincini paylaşıyoruz,” dedi. 

  

Ayrıca Keleş, “Azerbaycan’ın hem bölgede hem de yakın coğrafyada kaydettiği ilerlemelerden her zaman gurur duyuyoruz. ‘Tek Millet, İki Devlet’ anlayışıyla ilelebet bir ve beraber olmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı. 

  

Son olarak, Erol Keleş, “Bu vesileyle, Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesinde şehit düşen kahramanları rahmetle anıyor, tüm Azerbaycanlı kardeşlerimize sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum,” diyerek mesajını sonlandırdı. 

Editör: İzzet TUMAY