AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr.  Erol KELEŞ, Güneykent mahallesine ihdas edilen 6. noterin açılmasi i̇le ilgili açıklamalarda bulundu.

AÇIKKAPI’DAN ‘HİBE’ AÇIKLAMASI AÇIKKAPI’DAN ‘HİBE’ AÇIKLAMASI

KELEŞ, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, konuyla ilgili süreçleri aktardı.

Milletvekili Keleş, “Adalet Bakanlığı, Elazığ’da faaliyet gösterecek olan 6. noterinde içinde bulunduğu ülke genelinde açılacak olan toplamda 40 noterin haritalandırılma ve ihdas kadrolarının belirlenmesi için Noterler Birliği ile yazışmaları başlattı. Bu süreçte haritalandırma ve ihdas kadro çalışmaları tamamlandıktan sonra Adalet Bakanlığı’nın oluru ile hizmet verecek olan 40 noterlik için ilan verilecek. 

Adaylardan başvuruların alınması ve değerlendirilmelerin tamamlanmasından sonra noterlere atamalar gerçekleştirilecektir. Tüm bu süreçlerin tamamlanması için mart ayından itibaren en fazla üç aylık süre içerisinde işlemler tamamlanmış olacaktır” dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 2002 yılında 1231 olan noterlik sayısının onaylanan yeni noterliklerle birlikte 2 bin 385’e çıktığını ve %94’lük bir artış gösterildiğini” ifade etti.

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş; 6. Noterin hayırlı olmasını dileyerek bu süreçte gösterdikleri ilgi ve sağladıkları destekler için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi