BANKUR açıklamasında; Sn. Cumhurbaşkanımız 2023 Ocak-Haziran arası memur ve emekli maaş zam oranlarının %16,4’den %25’e yükseltildiğini açıkladı. %25 olarak belirlenen Ocak zammının içerisinde %8,4 enflasyon farkının olduğu hesaba katıldığında altı aylık memur ve emekli zam oranının %16,6’da kaldığı, ek zammın ise %8,5 olduğu görülmektedir.

HOLPENK TOKİ’DE HİZMET YOK AİDAT ÇOK! HOLPENK TOKİ’DE HİZMET YOK AİDAT ÇOK!

Açıklanan bu rakam % 122,93 olan yeniden değerleme oranı, asgari ücrete yapılan % 55’lik artış ve ekonomik gerçeklerle karşılaştırıldığında memurların beklentilerini karşılamaktan uzak kalmıştır. Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dâhil edilmemesi gerekmektedir. 

Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz ve ilk defa Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmelidir. Memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli,  memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır.
Asgari Ücrete Verilen Zam Direk Etikete Yansıdı. Memur Manavın, Kasabın, Marketin Yolunu unuttu. 
Devletin kendi hizmetlerine yaptığı zamlar bile yüzde 122 civarındayken, memur ve emeklilerin maaşlarına yüzde 25 zam yapılması makul ve insaflı değildir! TÜİK'in hesapladığı enflasyon tam 20 puan birden düşerek %64.3 olarak açıklandı. Madem enflasyon bu kadardı vergi ve harçlara neden %123 zam yapıldı?  Ayrıca Aylardır feryat ediyoruz, yüzdelik zam yukarıya sağanak, aşağıya damla olarak düşüyor. Seyyanen seyyanen seyyanen zam yapılması gerekiyor. Ek zam bizim talebimizdir, mücadeleye devam edecegiz. %25 zamma alkıs tutanlar bugünlerin sorumlusudur. Dün olduğu gibi bugünde yarında Türk Memurunun Müreffeh Yarınları için Hazırız , Varız. 
Toplu Sözleşme Masasında Değişim Vakti, geldide geçiyor bile." diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi