1951 yılında ibadete açılan ve Elazığ’ın eski camilerinden biri olan tarihî Yeni Cami ibadete kapatıldı…
1-FOTO-1- yeni cami  (2)

BİLİM ADAMLARINDAN GÖRÜŞ ALINMIŞTI!
Son olarak 2012 ile 2014 yılları arasında Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından kapsamlı biçimde yapılan restorasyon nedeniyle bir süre kapalı kalan cami, dernek başkanlığı tarafından o dönemde kamuoyuna yapılan açıklama ve verilen bilgiye göre, ilk kez yapılan restorasyon neticesinde; dört duvarı dışında içi, dışı, çatı ve minaresi, sağlamlık açısından bilim adamlarının görüşleri doğrultusunda elden geçirilerek, aslına uygun ahşap ağırlıklı tavan ve kesme taş malzeme kullanılarak yenilenmişti. Yeni Cami’nin bu çalışmalara paralel olarak çevre düzenlemesi ve taziye evi, tuvalet, lavabo ve abdest alma yerleri benzeri aksamının yapımı da gerçekleştirilmişti.

VATANDAŞLARIN RİSKE ATILMAMASI GEREKÇE GÖSTERİLDİ!
Elazığ’ın merkeze bağlı Rızaiye Mahallesi’nde Eski Hastane Caddesi ile 1. Harput Caddesi’nin kesişme noktasında bulunan ve Elazığ’ın en eski camilerinden biri olma özelliğini taşıyan Yeni Cami, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan İlçeleri merkezli meydana gelen depremlerin ardından ibadete kapandı. Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yetkililer tarafından daha önce de restorasyon gören Yeni Cami’nin minaresinde ve iç kesimlerinde çatlaklar oluştuğu tespit edildiği öne sürüldü ve vatandaşların riske atılmaması için caminin ibadete kapatıldığı bildirildi.

ELAZIĞ’DAKİ 4,7’LİK DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERALARINA BÖYLE YANSIDI ELAZIĞ’DAKİ 4,7’LİK DEPREM ANI GÜVENLİK KAMERALARINA BÖYLE YANSIDI

Editör: Haber Merkezi