TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMELERİ ÇİFTÇİLERİN HESAPLARINA AKTARILIYOR TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMELERİ ÇİFTÇİLERİN HESAPLARINA AKTARILIYOR

Zorunlu trafik sigortasında sistem değişikliğine gidildiğini belirten Sigorta Uzmanı Ahmet Ufuk ADALI “Kaza yapmayan sürücülere %50’ye varan sigorta poliçelerinde indirim yapılacakken kaza yapan çok riskli grubunda bulunan sürücüler ise trafik sigortalarını %200 daha fazla ödeyecek” dedi.

2023 yılı itibariyle trafik sigortalarında yeni bir döneme girilecek.  Sigorta prim ücretleri skalasına iki basamak daha ekleniyor. Yeni düzenlemeyle birlikte kaza yapmayan sürücü ile kaza yapan sürücüler arasında ödenecek trafik sigortası ücretlerinde ciddi bir makas aralığı olacak. Yeni sigorta düzenlemesiyle ilgili Gazeteniz TURAN’a açıklamalarda bulunan Adalı Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ufuk ADALI “Örneğini trafik sigortasını ilk kez yaptırıyorsunuz. 4. Basamakta 4 bin lira ödeyeceksiniz. Sıfırıncı basamaktaysanız yani kötü bir sürücüyseniz ödeyeceğiniz tutar bunun üç katı yani 12 bin liraya kadar prim ödeyebilirsiniz. Eğer kaza yapmamış sigorta şirketlerine göre iyi sürücü statüsündeyseniz 4 bin liranın yarısını yani 2 bin lira prim ödeyeceğiniz anlamına geliyor. Bu da iyi sürücü ile kötü sürücü arasında ciddi bir prim farkı oluşturuyor. Bu düzenleme ile ilgili altyapı çalışmaları bitti. 2023 ile birlikte yeni uygulamaya geçileceğini öngörüyorum” diye ifade etti.

Trafik kazalarının artması ve yedek parça fiyatlarında yaşanan zamların yeni yılla birlikte sigorta primlerinin yükselmesine neden olacağının altını çizen ADALI “2023 yılında sigorta ücretlerinin %100 oranında artış olacağını öngörüyorum. Yeni düzenleme ile birlikte kırmızı ışıkta geçen, hız sınırını ihlal eden sürücüler ağır kusurlu sayılacak. Sürücülerimiz kendi ve trafikte seyir halinde olan diğer araç sahiplerinin can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uyup dikkatli araç kullansınlar” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi