Emeklilerin hükümetten beklentilerinin boşa çıktığını ifade eden Yeniden Refah Partisi Başkanı Ateş, Ak Parti’nin birçok alanda halkımıza yaşattığı travmanın son örneğinin emeklileri açlığa mahkûm eden zam açıklaması olduğunu dike getirdi.

GÜRSEL EROL’A 'YILIN SİYASETÇİSİ' ÖDÜLÜ GÜRSEL EROL’A 'YILIN SİYASETÇİSİ' ÖDÜLÜ

SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 oranında ek zam yapılmasının 15 bin TL seviyesini aşan açlık sınırının da çok altında maaşlarla yaşamaya çalışan milyonlarca emeklimizi büyük hayal kırıklığına uğrattığına dikkat çeken Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ateş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
“Bu enflasyon, bu hayat pahalılığı ve bu rakamlarla geçinebilmek asla mümkün değildir. Ak Parti, uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla insanlarımızı çaresizliğe ve tükenmişliğe itmektedir. Ekonomik şartlardan kaynaklı birçok toplumsal problemle yaşayan halkımızın artık dayanacak gücü ve takati kalmamıştır.  Kamu kaynaklarını vatandaş yerine holdinglere aktaran ve büyük şirketlerin vergi borcunu silen hükümet, sıra çalışan ve emekliklere gelince açlık sınırının da altında bir maaşı reva görmektedir.  Halkımız artık bu adaletsizlik ve haksızlıktan bıkmış usanmıştır. Halkımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın 54. Hükümet döneminde emeklimize verdiği yüzde 300’lere varan maaş zamlarını hatırlayarak Milli Görüşün temsilcisi Yeniden Refah Partisi’ne yönelmektedir. Bu konuda 31 Mart yerel seçimleri önemli bir fırsattır. Vatandaşımız bu memnuniyetsizliğini ve mağduriyetini sandığa yansıtacak ve “Refahlı Şehirler, Güvenli Yarınlar” diyerek Yeniden Refah Partisinin adaylarını iş başına getirerek büyük bir dönüşümün fitilini ateşleyecektir.”

Editör: Deniz TURAN