İzzet TUMAY - Kahramanmaraş merkezli depremlerde Elazığ’da ağır hasar aldığı tespit edilen binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede Kültür Park’ın hemen karşısında bulunan Sel Sokak’ta ağır hasarlı bir binanın yıkımı sırasında ortaya çıkan toz bulutu görenleri hayrete düşürdü… 

Elazığ’da ağır hasarlı binaların ve eskiyen yapı stoğunu yenilemek adına başlatılan yıkım çalışmaları sorunları da beraberinde getiriyor.  6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından depremden etkilenen şehirlerden biri olan Elazığ’da da hasarlı binaların yıkımları devam ediyor. Ancak bazı bölgelerde yapılan yıkımlar ortaya ilginç görüntüler çıkarıyor. Sel sokakta ağır hasarlı bir binanın yıkımı sırasında yeteri kadar su kullanılmaması sonucu ortaya çıkan toz duman bölgenin toz dumanı altında kalmasına ve vatandaşların tepkisine neden oldu.  

ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASI’NDAN ‘ÇIT’ YOK! ELAZIĞ ŞEKER FABRİKASI’NDAN ‘ÇIT’ YOK!

12- SÜRSÜRÜ MAHALLESİ YIKIM  (3)

Gazeteniz TURAN’ın sık aralıklarla gündeme taşıdığı yeterli su kullanılmadan yapılan yıkımlar ile ilgili yıkım yönetmeliğine uymayan firmalara caydırıcı yaptırımlar ve denetimler uygulanması istendi. Bölgede oturan vatandaşlar şöyle konuştu: ‘’Yapılan yıkımda maalesef yeterli miktarda su kullanılmadığı için kapılarımızı, camlarımızı kapattığımız halde sokak sakinleri olarak toz duman içinde kaldık. Bu bölgede yıkılacak daha onlarca belki yüzlerce bina var.  Eğer yıkımlar istenilen oranda su püskürtülmeden yeterli miktarda su kullanılmadan yapılmaya devam edilirse çok ciddi sıkıntılar yaşanmaya devam edilecek. Binanın yıkımı sırasında mutlaka ‘yeterli’ miktarda su kullanılmalı ki toz seviyesi asgariye düşsün. Yıkım çalışmalarında çevreye karşı gerekli hassasiyetin gösterilmesini, yeterli gelecek ve toza engel olacak oranda su kullanılmasını istiyoruz.’’ Dediler. 

Editör: Haber Merkezi