AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Tarihte eşi benzeri görülmemiş bu katliama ve soykırıma tepki göstermek tüm insanlığın ortak sorumluluğudur” dedi.  

BAŞKAN ALAN: “SİVRİCE TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA” BAŞKAN ALAN: “SİVRİCE TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA”

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınadığını belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin YILDIRIM, konuyla ilgili basın açıklamasında bu vahşete dur demek için yapılan tüm etkinliklere teşkilat olarak katıldıklarını, bundan sonrakilere de katılacaklarını vurguladı. Bu süreçte inisiyatif alan Sivil Toplum Kuruluşlarının Filistin halkına destek vermek amacıyla gerçekleştirdikleri tüm faaliyetleri önemseyeceklerinin de altını çizen Başkan YILDIRIM, “Elazığ halkı işgal altındaki Filistin halkının yanında olmaya devam ediyor. Düzenlenecek etkinliklere katılan tüm Elazığlı hemşerilerim her türlü provokatif eylem ve söylemlerden uzak durmalı. Yapılacak her türlü eyleme katılırken amacımızın Filistin halkına destek vermek olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Elazığ tek ses olacak şekilde birlik ve beraberlik içerisinde zor günler geçiren Filistin halkına en güçlü desteği sunacaktır.” dedi. 

Başkan Yıldırım açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların sona ermesi ve bölgede barışın tesisi için dünya liderleriyle telefon diplomasisini sürdürüyor. Yaşanan çatışmalı süreç, bölgede artan gerilim ve çözüm için atılması gereken adımlar konusunda bölge ülkelerin liderleriyle temaslarına ara vermeden devam ediyor. Bizler de Elazığ’da Filistin halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya duyurma adına yapılacak her türlü organizasyonun içerisinde olduğumuzun ve olacağımızın altını çiziyoruz. Biz çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı adına önemli olduğuna, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulmasının İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğine inanıyoruz. Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı, başta Batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası toplumun etkin çıkışlar yapması gerekiyor. Krizi derinleştiren kışkırtıcı adımlar yerine yıllar boyunca Filistin'e verilip tutulmayan sözlerin hatırlanması ve gereğinin yerine getirilmesi bu noktada büyük önem arz ediyor.” 

İsrail'in dün akşam Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce kişinin şehit olduğu saldırıyı da kınayan Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “İçerisinde kadınların, çocukların ve masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi