Deprem felaketi dolayısıyla her bakımdan etkilenen ülkemizde eğitim ve öğretime verilen aranın ardından ilk, orta ve yükseköğretim kurumları için alınan kararlarda sürekli değişkenlik yaşanırken, gelinen son noktada üniversitelerin bahar dönemini uzaktan öğretim uygulamasıyla, Millî Eğitim’e bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında 2. Dönemi ise OHAL kapsamındaki 11 İl’de farklı, geriye kalan 70 İl’de farklı uygulamalarla tamamlamaları kararı alındı…   

UZMANLAR, GENÇLERİN RUH SAĞLIĞI İÇİN TOPLANDI UZMANLAR, GENÇLERİN RUH SAĞLIĞI İÇİN TOPLANDI

ERDOĞAN AÇIKLADI ÜNİVERSİTELERE UZAKTAN ÖĞRETİM!

YÖK, tüm Yükseköğretim Kurumlarında Bahar Eğitim ve Öğretim Dönemi açılışının ikinci bir duyuruya kadar ertelendiğini açıklarken, Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN bizzat yaptığı son açıklamada, üniversitelerin yaz dönemine kadar tatil edildiğini belirterek, eğitimin uzaktan olacağını duyurdu.
Alınan kararı sakıncalı bulan çevrelerin eleştirilerine karşın, YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada; "Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır" denildi.

MEB; 11 İL’DE 1 MART, 71 İL’DE 20 ŞUBAT DEDİ!..

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken okullar için de önemli kararlar alındı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER son yaptığı açıklamada; Depremden etkilenen 11 İl’de eğitim öğretime 1 Mart Tarihi’ne kadar ara verildiğini, 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını duyurdu. Bakan ÖZER, 70 ilde ise eğitim öğretime 20 Şubat'ta başlanacağını bildirdi…
11 İL’DE 2. DÖNEM DEVAM VE NAKİL ŞARTI ARANMAYACAK!
Öte yandan depremden etkilenen bölgede 11 İl’de okullarda devam zorunluluğunun kaldırılması gündeme geldi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki okullarda eğitim gören öğrenciler için 2. Dönemde devam koşulu aranmayacağını bildirdi.

Bakan ÖZER, deprem bölgesindeki illerde kayıtlı öğrencilerin istemeleri hâlinde "yerleşim yeri adresine bakılmaksızın" ve "hiçbir şart aranmadan" Türkiye'nin her yerinde eş değer okul türüne nakillerinin yapılması ile ilgili süreci başlattıklarını açıkladı.

Editör: Haber Merkezi