Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)  tarafından ortaklaşa “ Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi ve Türkçe” konulu konferans düzenlendi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaan Yalçın, Fırat Üniversitesi TÖMER olarak uluslararası öğrencilere Türk dilini ve kültürünü öğretmeye çalıştıklarını belirterek, bugün itibariyle 2 Bin 500’e yakın uluslararası öğrenciye lisans ve lisansüstü eğitim verdiklerini söyledi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler, Yunus Emre Enstitüsünden kısaca bahsederek, enstitü olarak Türkiye’yi, Kültürel mirasını, Türk Kültürünü ve sanatını tanıtmak, Türkiye’nin diğer ülkeler ile dostluğunu geliştirmek, kültürel alışverişini artırmak amacıyla dünya çapında kültür ve sanatın her alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirtti.

ELAZIĞ’DA 3 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLAN ZANLI YAKALANDI ELAZIĞ’DA 3 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI OLAN ZANLI YAKALANDI

Konferans sonunda Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş günün anısına Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Naim Çiçekler’e hediye takdim etti.

Editör: Haber Merkezi