İzzet TUMAY- Deprem felaketi ve kötü ekonomik gidişat sonrası, AKP Hükümeti KDV başta olmak üzere neredeyse her şeyde vergi artışına gitti…  

Ülkemizde neredeyse iğneden ipliğe her şeye zam yapılmasıyla, vatandaşlar ne yapacağını şaşırır hale geldi. Özellikle temel gıda maddelerinde ki artış nedeniyle vatandaşın mutfağında ki tenceresi kaynamaz duruma geldi…   

ET-1

 ET 350'YE GİDİYOR!  

Elazığ’da birçok gıda maddesinde olduğu gibi kırmızı et fiyatlarındaki anormal artış özellikle dar gelirli vatandaşı ete 'hasret' bıraktı. Sofrasını ayda bir kez de olsa etle süslemek isteyen dar gelirliler, kilosu 350 TL'ye dayanan kırmızı et yerine ciğer, dalak ve böbreğe rağbet ediyor. Yüksek fiyatlardan sadece dar gelirli vatandaşlar değil, et satışı ile geçimini sağlayan kasaplar da müzdarip. Elazığ’da yaklaşık 40 yıldır kasaplık yapan Ali Karadağ, "Hayatımı verdiğim kasaplık mesleği boyunca böyle bir durumla karşılaşmadım. Belli bir kesimin dışında kilo ile et alan vatandaş kalmadı. İnsanlar ete zam geldiğinde bundan kasapların kârlı çıktığını düşünüyor. Halbuki bu böyle değil. Ete zam geldikçe girdiler artıyor, masraf artıyor, millet bırakın et almayı, tezgâhta bulunan ete bakmaktan korkuyor" diye konuştu.  Karadağ, vatandaşların kasaba uğramaya korkar hale geldiğini belirterek, "Biz para kazanmaktan ziyade insanların sofrasında et olmasını istiyoruz. Ancak son zamanlarda ciddi anlamda artış gösteren fiyatlar nedeniyle dar gelirli vatandaşlar kadar biz de çok sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu.  

 ELAZIĞ’DA 1 SİMİT 7 LİRA OLDU…   

Unlu mamullere beklenen zam bu kez Simide geldi. Elazığ’da simidin fiyatı 7 TL’ye yükseldi. Böylelikle Simidin fiyatı ekmek fiyatını solladı. 

SİMİT

Ülke genelinde zam yağmuru hız kesmeden devam ediyor. Elazığ’da 5 Lira’ya satılan simidin fiyatı 7 Lira’ya yükseldi.  Unlu mamullere beklenen zam bu kez Simide geldi. Elazığ’da simidin fiyatı 7 TL’ye yükseldi. Böylelikle Simidin fiyatı ekmek fiyatını solladı.  Zam yağmuru karşısında ne yapacağını şaşıran vatandaşlar, sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi simide yapılan zamma isyan ederek, ‘’Kimseyi suçlamıyoruz, fırıncıları hiç suçlamıyoruz. Una, yağa, susama zam gelince onlar da ister istemez zam yapmak zorunda kaldılar. Burada olan yine gariban vatandaşa oldu’’ diyerek ekmek fiyatını geçen simide yapılan zamma tepki gösterdiler. Simit’e gelen zammın ardında ekmeğe de zam geleceği ifade ediliyor.  

 1 PAKET SİGARA 50 TL’YE DAYANDI!  

Sene başından bu yana sigaraya gelen zamlara geçtiğimiz hafta bir yenisi daha eklendi. Bazı sigara fiyatları paket başı 4,5- 5 TL arasında zamlandı.

SİGARA

ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Bir paket sigaranın fiyatı 50 TL'ye dayandı. 2023'ün gelmesiyle birlikte sigara fiyatlarına da zam gelmişti. 5 Ocak'ta gelen 4 TL'lik zammın ardından 32 TL'ye satılan bir sigara paketi 36 TL'ye çıkmıştı. Sigara tiryakilerini üzen iddia, internette dolaşmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde bazı sigaraların fiyatlarına paket başı 4,5- 5 TL arasında zam yapıldı, söz konusu zamla birlikte bir paket sigaranın fiyatının 47 liraya dayandı. 

 AKARYAKIT FİYATLARI ZATEN ALLAH’A EMANET!  

KDV artışı sonrası petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte yurttaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor. Motorine 20 Temmuz gece yarısı itibarıyla yine zam yapıldı. 15 Temmuz 2023 tarihli ve 7390 sayılı cumhurbaşkanı kararıyla benzin ve motorinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), 5 TL artırılırken motorine bir zam daha geliyor. 

AKARYAKIT -1

21 Temmuz Cuma günü itibarıyla motorine 1 lira 55 kuruşluk zam geldi. Zam pompa fiyatına yansıtıldı. Benzin grubunda ise herhangi bir zam ya da indirim haberi bulunmuyor. Yılbaşında ise benzin fiyatları 21.14 TL; motorin fiyatları ise 23.50 TL seviyesindeydi. 

  

Editör: Haber Merkezi