TFF 3. Lig 1. Grup’ta sona eren 2022-2023 Sezonu İlk Yarısı’nın ardından Entegre Elazığspor’un sergilediği takım performansı, teknik direktör değişiklikleri, yönetim ve taraftar profilleri ile tavırlarını gazeteniz TURAN’a değerlendiren Sportîf Direktör Alaattin TUTAŞ, taraftara mesajlar da gönderdiği açıklamasında Ligde 2. Yarı’ya umutla baktıklarını söyledi…

ALAATTİN TUTAŞ-1-1

Entegre Elazığspor Sportîf Direktörü Alaattin TUTAŞ, ligin ilk yarısında fazladan 6-7 puanlarının daha olması gerektiğini belirtirken, Bordo-Beyazlı Takım’ın mağlubiyet sayısı ile yediği gol sayısının fazla olduğunu ifâde etti…
“AĞRI’DA PENALTI GOLÜYLE MAĞLUP OLMAMIZ TAKIMIN KİMYASINI BOZDU!”

Entegre Solar Elazığspor Sportîf Direktörü Alaattin TUTAŞ; Geçen sezon itibariyle başladığı değerlendirmesine şu sözlerle devam etti; ‘’Geçen sene başarılı bir takımımız vardı, oyuncularımız geçen sene gerçekten çok iyi mücadele etmişti. Bu sezona Ramazan ÇELİK hocamız ile başladık. Hazırlık kamplarında önemli çalışmalar yapmıştık. Erzurum kampı bizim için gerçekten iyi geçmişti. Hazırlık maçlarında, kamp döneminde başarılı şeyler yaptık. Sonrasında lig başladı. Ligin 3. Haftası’na kadar hiç yenilmedik. Ağrı ile oynadığımız karşılaşmada bir penaltı golüyle mağlup olmamız takımın kimyasını bozdu.”

RAMAZAN HOCAYLA TARAFTARLARIMIZ ARASINDA KOPUKLUK VE İSTİFA!..”

“Takım olarak sıkıntı yaşadık ve bu sıkıntı öbür maçlara da yansıdı. O süreçten geldiğimiz zaman, yani Ağrı ile oynadığımız karşılaşmadan sonra taraftarlarımızın desteği azaldı. Bizim için, bizleri ayağa kaldırmak açısından taraftarımız çok önemli. Taraflarımız bizim her zaman kazanmamızı istiyor ve bize çok destek sağlıyor. Sonrasında Ramazan hocayla taraftarlarımız arasında kopukluk oldu.  Seyirci her zaman galibiyet ister fakat oyuncu ve teknik ekipte hep kazanmak ister. Bu süreç şanssız bir şekilde yaşandı ve Ramazan Hoca istifa etti.”

GİZEM ÖZER ELENDİ GİZEM ÖZER ELENDİ

“CÜNEYT HOCA DA KENDİ SİSTEMİNİ OTURTMAK İÇİN ÇABA HARCAYIP ÇALIŞTI”

“Sonrasında ise Cüneyt BİÇER Hoca’yla anlaşıldı. Cüneyt Hoca da kendi sistemini oturtmak için çaba harcayıp çalıştı. Tabii ki yeni hocalar geldiğinde süreçler gerekir. Şu anda takıma baktığımız zaman Ramazan Hoca da kendi sistemini oturtmaya çalıştı, bazen başarısız oldu, bazen başarılı oldu. Cüneyt hoca da şimdi uğraşıyor kendi sitemini kurmak için, topu ayakta tutmak için, ataklar yapmak için. Baktığımız zaman devre arasına iyi bir puanda girdik mi? Giremedik. Kadro açısından olsun, alternatifler bakımından olsun, sakatlıklar olsun, sorunlar yaşadık. Fakat bu takım geçen sene kendini gösterdi. Yeterli seviyede, tecrübede oyunlarımız var. Fakat sakatlıklardan dolayı ilk yarıda sorun yaşadık. Baktığımız zaman ilk yarıda 27 gol yemişiz bu büyük bir rakam. Fakat attığımız da çok az.

Bazen sistemi oturtmak için sancılı süreçler olur. Önemli olan sistemi oluşturuyorken en az hasar ile sistemi oluşturmak.”
“TEK AMACIMIZ BU TAKIMI ÜST LİGLERE, ÜST SIRALARA TAŞIMAK”

“İlk yarıya baktığımızda yönetimimiz olsun, futbolcularımız olsun, bizler olsun, hepimizin hedefi vardı. Bütün maçları kazanan, mücadele eden, tuttuğunu koparan bir takım olarak sahaya çıktık. Fakat süreçlerden dolayı bazen başaramadık. Yönetim suçlandı, hoca suçlandı, oyuncular suçlandı, fakat mağlubiyette tüm takım suçludur. Şu anda yeni bir yönetimimiz geldi, yönetimimiz genç ve çok çalışkan bir ekip ve büyük çabalar harcıyorlar. Bizim ilk yarıda fazladan 6-7 puanımız olmalıydı. Mağlubiyetimiz biraz fazla. Fakat ikinci yarıya daha iyi hazırlanıyoruz. Kamp döneminde gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Tek amacımız bu takımı üst liglere, üst sıralara taşımak.”

“TAKIM İYİ SONUÇ ALIRSA, SEYİRCİNİN HAVASI VE SAYISI DEĞİŞİR!”

Depremden, pandemiye kadar birçok sancı yaşayan bir Elazığ olduğunu ve Elazığspor’un başarılı olmasıyla şehrin havası, insanların modunun değişebileceğini dile getiren Entegre Elazığspor Sportîf Direktörü Alaattin TUTAŞ, açıklamasını şu ifâdelerle sürdürdü; “Bildiğiniz gibi de stadyumumuz da açılıyor. Yeni stadyumumuzda tribünlerin tam dolu olabileceği şekilde üst liglerde mücadele etmek istiyoruz. Takım ne kadar iyi sonuç alırsa, seyircinin havası ve sayısı değişir. Seyirciler daha fazla maça gelir, daha fazla zevkle takip eder. Bizim tek hedefimiz yeni stadyumumuzda çok sayıda seyircimiz ile üst liglerde mücadele etmektir. Çünkü Elazığ’ın da buna ihtiyacı var. Depremden, pandemiye kadar birçok sancı yaşayan bir Elazığ var, futbolda da bu var. Ne kadar başarılı olursan şehrin havası, insanların modu değişir. Başarısız olursan yanında kimse olmaz. Moraller bozuk olursa, şehrin bütün kesimlerinin modu düşer.”

“HEPİMİZ BÜTÜNLEŞTİĞİMİZ ZAMAN BU TAKIMI EN İYİ YERLERE TAŞIRIZ!”

“Tekrar söylüyorum, geçen sene başarıyı yakalayan takım bu sene niye yakalamasın diye sorular oluştu. Fakat bu sene eksikliklerden, puan kayıplarından sorunlar yaşadık. Bizim takımımızın kapasitesi yüksek seviyede. İlk yarıda sorunlar yaşasak da, puanlar kaybetmekteki hatalarımızdan ders alıp önümüze bakacağız. Bizim 6-7 puanlık bir eksiğimiz var. Fakat ligde sıralamada fazla bir fark yok. İyi bir seri yakaladığımız zaman, galibiyetler aldığımız zaman hak ettiğimiz yerde olacağız. Takım olmak adına, takım adına, taraftarlar ve basın olsun, mülkü amirlerimiz olsun hepimiz bütünleştiğimiz zaman bu takımı en iyi yerlere taşırız. Bizler bu sene de hak ettiğimiz yerde bitirmek istiyoruz. Hedef bence uzak değil. Üst sıradaki tüm rakipleri şehrimizde ağırlayacağız. Nasıl bizim deplasmanda puan kayıplarımız olduysa, bu takımların da bizim evimizde puan kayıpları olacak.”

“ELAZIĞSPOR’DA HEDEF HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ VE HER ZAMAN YÜKSEKTİR!..”

“Dediğim gibi ilk yarı ne taraftarı, ne de camiayı mutlu ettik. Gereksiz puan kayıplarımız var. Bizler daha istekli daha heyecanlı, yeni yönetim, yeni teknik ekip ile ikinci yarıya umutla bakıyoruz. Elazığspor’da hedef hiçbir zaman bitmez. Hedef her zaman yüksektir. Lig’de de kimsenin kimseden farkı yok. Maç günü kim inanmışsa, kim odaklanmışsa o galip gelir. Bizler hafif bir kıvılcım ile, seyircimizin inancıyla daha güzel işler yapacağız. Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hiçbir takım bizi ilk yarıda ezerek yenemedi. Dediğim gibi inişli çıkışlı grafikler hep olur fakat bizler bir olduğumuz zaman kesinlikle başarılı olacağız. İlk etap kampımız Elazığ’da başladı. Çift antrenmanlar ile devam ediyoruz. 2. Etap kamp programı ile ilgili çalışmalar da yapılıyor. Gerekli açıklamayı hafta içi yönetimimiz yapacaktır.’’

Editör: Haber Merkezi