Hayatımıza bıraktığı hatıralar ve kazanımlarla 2023 yılını geride bırakırken; dünyada barışın, iyilik ve güzelliklerin daha fazla olacağına inandığımız yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşasak da genel anlamda yurttaşların 2024’den pek umutlu olduğu söylenemez. 

ELAZIĞ'DAKİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI ELAZIĞ'DAKİ CİNAYET ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI

Küresel bir araştırmaya göre 2023 yılına dair en olumsuz değerlendirmeler Türkiye’den gelirken, 2024’e de umutsuz giriyoruz. Global araştırma şirketi Iasos, 34 ülkeden 25 bin 292 yetişkin ile 2023’e dair görüşleri ve 2024 tahminlerine ilişkin anket yaptı. “2023 ülkem için kötü bir yıldı” diyenlerin oranı Türkiye’de yüzde 84 oldu. Soru “2023 benim ve ailem için kötü bir yıldı” şeklinde sorulduğunda, Türkiye’deki tablo daha da kötüleşti. 2023’ü kendisi ve ailesi için kötü olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 73 ile en yüksek Türkiye’de görüldü. 2023 kayıp bir yıl olarak değerlendirilirken, 2024’e dair tahminler de farklı değil. Ankete göre Türkler, 2024’e dair en karamsar 6’ncı ülke konumunda. 2024’e dair enflasyon, faiz ve işsizlik beklentilerinde de Türkiye için tablo değişmiyor. Gelecek yıl, 2023’e kıyasla; enflasyonun daha yüksek olacağını belirtenlerin oranı yüzde 80, faizlerin daha yüksek olacağını söyleyenlerin oranı yüzde 80 ve işsizliğin daha yüksek olacağını düşünenlerin oranı yüzde 82 oldu.  

11jpg-tncx8amcnkgvfqwimuqmma

KARAMSAR OLUNSADA UMUTLAR KAYBOLMAYACAK! 

2023 yılına veda ederken; Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler dolayısıyla vefat eden vatandaşlarımız ile ezan dinmesin, bayrak inmesin diye kutsal vatan toprağını canı pahasına koruyan tüm kahramanlarımızın acısı hala yüreğimizde, rahmetle anıyoruz. Filistin’de yaşanan soykırım sebebiyle yaşamını yitirenlere de rahmet diliyor, tüm dünyanın gözü önünde işlenen bu insanlık suçunun biran önce son bulmasını diliyoruz. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmeyecek, bir gül bahçesine girer gibi şahadete yürüyen şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan minnet borcumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. 

TURAN Medya olarak; başta hemşelerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımız mutlu ve huzurlu yıllar diliyoruz. 

Editör: İzzet TUMAY