Tarihî ve tescillî “Aksaray Eski Saray Camii”, miladi 1720 Yılı’nda ibadete açılmış ve tam 300 yıl kesintisiz olarak Aksaray Mahallesi’ne hizmet vermişti. Restore beklerken talan edilen ve en son elektrik kontağından çıkan yangınla küle dönen tarihî ve tescilli Aksaray Eski Saray Camisine AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI sahip çıktı.

73

HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR! HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR!

Elazığ’ın sorunlarına çözüm noktasında gayretleri ile bilinen Vekil NAZIRLI, gazeteniz TURAN’ın ‘Sahipsiz Aksaray Eski Saray Cami!’ başlıklı haberiyle ilgili X sosyal medya hesabından, ‘’Konuyla yakından ilgileneceğim’’ ifadelerine yer vermiş, konunun çözümü adına haberin Gazeteniz TURAN’da yayımlanmasının ardından Vakıflar Genel Müdürü Sinan AKSU ile birebir görüştüğünü ve 24 Ocak 2020 depreminin ardından ibadete kapatılan 324 yıllık Aksaray Eski Saray Camisi’nin gerekli çalışmalar yapılarak en kısa sürede ayağa kaldırılacağı müjdesini vermişti.

Jhg

Konuyla ilgili haberin TURAN Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından harekete geçen ve konuyla yakında ilgileneceği bilgisini paylaşan NAZIRLI, konunun çözümü adına Vakıflar Genel Müdürü Sinan AKSU ile makamında bir araya gelmişti.

Editör: İzzet TUMAY