29 Aralık 2021 tarih ve 31704 sayılı Resmî Gazete’de Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ’ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31.12.2022 tarihine kadar uzatılmıştı. 

10- SERMİN BALIK (2)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ı ziyaret eden Elazığ AKP Milletvekili Sermin BALIK gerçekleştirilen görüşmenin ardından, Elazığ’da 6. Bölge teşviklerinin süresinin uzatıldığını açıkladı. AKP Elazığ Milletvekili Sermin BALIK yaptığı açıklamada; “Elazığ’ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 6. Bölge Teşviklerinden yararlanması süresi bu yılın sonuna kadar uzatılmıştı. İlimizin ekonomik döngüsü ve yatırımcıların şehrimize yapacağı projelerin öneminin farkında olarak ve iş dünyasının bizlere ilettiği talepler doğrultusunda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede iş dünyamızın ve ilçelerimizin taleplerini ileterek şehrimiz açısından önemli sonuçlara ulaştık. Özellikle son günlerde 6. Bölge teşvik süresinin sona ereceği kamuoyunda da gündeme geliyordu. Görüşmelerimiz sonucunda Elazığ'ın 6. Teşvik Bölge teşviklerinden yararlanması süresi bir yıl daha uzatıldı. Ayrıca ilçelerde yapılan ve yapılacak olan fabrikaların da teşvik kapsamına alınması ve karma OSB çalışmaları konusunda da görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bu konuda da olumlu sonuca ulaşacağız.  Elazığ'ımızın, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 6. Bölge Teşviklerinden yararlanması süresinin 1 yıl daha uzatılmasının ilimize, iş dünyamıza, ilçelerimize hayırlı olmasını diliyor, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK'a şehrimize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

10- SUAT ÖZTÜRK

6. Bölge teşviklerinin uzatılmasıyla ilgili bir açıklama da Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat ÖZTÜRK’den geldi…

PROF. DR. YAKUPHANOĞLU: “GELECEĞİN YÜZ YILI FOTONİKTİR” PROF. DR. YAKUPHANOĞLU: “GELECEĞİN YÜZ YILI FOTONİKTİR”

ÖZTÜRK: “SANAYİNİN GELİŞMESİ ADINA ÖNEMLİ BİR GELİŞME’’

6. Bölge teşviklerinin Elazığ sanayisi için önemli olduğunu vurgulayan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat ÖZTÜRK “Teşvikler Elazığ’ın sanayisinin gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Bu yatırımların devam etmesi için teşviklerin devam etmesi önemlidir. Bu teşviklerle Elazığ Organize Sanayi Bölgesinin daha iyi bir yerlere gideceğinin bilincindeyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi