Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulunan Gayrîmenkûl Uzmanı Hüseyin BAKIRDAĞ uzun bir süredir devam eden konut krizi için, ‘’Parası olan vatandaşlar parasını banka mevduatlarında değerlendirdiği için konut ya da dükkân alımına girmiyorlar’’ değerlendirmesinde bulundu.

ELAZIĞ’DA TEFECİLİK OPERASYONU: 3 GÖZALTI ELAZIĞ’DA TEFECİLİK OPERASYONU: 3 GÖZALTI

‘’KONUT ALIMLARININ ÖNÜNE FAİZLER GEÇTİ!’’

Türkiye’de artık dar ve orta gelirliler için yeni bir ev alabilmek neredeyse hayal. Yüksek ev fiyatları ve kredi bedelleri, ev alabilme umudunu her geçen gün daha da azaltıyor. Kiralar ise ülke genelinde son 4 yılda 6 kat arttı, büyükşehirlerde bu oran çok daha yüksek. Gayrimenkul sektöründeki kriz en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vuruyor. Bu kesim için artık ev sahibi olabilmek bir hayalken, yüksek kira bedellerini ödemek de her geçen gün zorlaşıyor.

Konuya ilişkin Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulunan Gayrîmenkûl Uzmanı Hüseyin BAKIRDAĞ, ‘’Parası olan vatandaşlar parasını banka mevduatlarında değerlendirdiği için konut ya da dükkân alımına girmiyorlar’’ değerlendirmesinde bulundu.

 Ekran görüntüsü 2023-11-25 210957

‘’ALIM VE SATIM PİYASASINDA ÇÖKÜŞ DEVAM EDİYOR!’’

Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulunan Gayrîmenkûl Uzmanı Hüseyin BAKIRDAĞ Elazığ’da konut satış ve kira fiyatlarından da bahsederek şunları söyledi; ‘’Sözlerime şöyle başlamak istiyorum. Bilindiği üzere alım satım piyasasında durgunluk devam ederken ben bu konuyla ilgili piyasa resmen çöktü değerlendirmesinde bulunuyorum. Konut kredisi özel bankalarda yaklaşık 3.50 kamu bankalarında ise 3 civarında seyrediyor. Yaklaşık 1 Milyon Liralık kredi kullanan bir vatandaş faiziyle beraber toplamda, yaklaşık 4 Milyon’a yakın bir geri ödeme yapması gerekiyor.’’ Dedi. 

0-68

‘’ELAZIĞ’DA KİRALIK EV FİYATLARI 10 İLE 15 BİN TL CİVARINA YAKLAŞMIŞ DURUMDA!’’

Sözlerine Elazığ’daki kiralık ev sorunu ve kiralık ev fiyatlarını değerlendirerek devam eden Gayrîmenkûl Uzmanı Hüseyin BAKIRDAĞ; ‘’Kiralık konut sektöründe ise fiyatların yükselmesi özellikle ev sahibi ve yeni kiralayacak vatandaşlar için zor durumlar oluşturuyor. Ben kiralık ve satılık ev fiyatların düşeceğini pek öngörmüyorum. Satılık ev olarak Elazığ piyasasında şu an belli bölgelere göre fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Yalnız, Cumhuriyet Mahallesi, Abdullahpaşa, Sürsürü ve Ataşehir gibi mahallelerde ortalama satılık konut fiyatları 2 Milyon civarında değişkenlik gösteriyor. Bu bölgelerde ise kiralık konut fiyatları yaklaşık 10-15 Bin TL aralığında. Bu söylediğim fiyatlar benin kendi gözlemlerim. Bilindiği üzere fiyatlar semtlere göre değişiklik gösterebiliyor. Son olarak yine belirtmeliyim ki nakit parası olan vatandaşlar, parasını banka mevduatlarında değerlendirdiği için konut ya da dükkân alımına girmiyorlar bu durumda konut krizinin daha da büyümesine yol açıyor.’’ Diye konuştu.

Editör: İzzet TUMAY