agin-belediyesi-kendi-arazisinde-urettigi-urunlerin-hasadina-basladi_fa8ffAğın Belediyesi, kendi tarlasında ürettiği ürünlerin hasadına başladı.  Yaklaşık 750 dönümlük alanda arpa buğday ve Ağın’a has nohut ekimi gerçekleştirildi. 2 yıldır devam eden Ekimlerin 3. Yılında da hasadına başlandı.

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, üretken belediyecilik anlayışı ile ekilmedik yer bırakmayacaklarını söyleyerek; “üreteceğiz, üreterek hep beraber kazanacağız. Milliyetçi Hareket Partisi üretken belediyecilik anlayışını bizlere veren kıymetli genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği gibi ekilmedik yer bırakmayacağız. Bizler göstermelik ekmiyoruz kendi arazilerimizi ekiyoruz. Bu yıl toplamda 600 dönümlük alan ektik.” Dedi.

uslu3

120 dönümlük alandan Elde edilen nohut, Atıl Durumda bulunan ve daha sonra Ağın Belediyesine tahsis edilen deri fabrikasında işlenerek satışa sunulacak. Ağın Belediyesi farkındalık oluşturmak adına Bu yıl vatandaşına Ekilen Nohut için alım garantisi verdi. Yapılan çalışmalarla Ağın’da yılın 12 ayı üretim yapılmış olacak. Bu kapsamda Belediye’nin kendi alanına ekilen Ürünlerle ilk yıl 80 Bin İkinci yıl 250 bin TL Gelir Elde Edildi. Gelirin bir kısmı ile belediyeye ilaçlama makinesi alındı.

Yine Belediye arazisinde üretilen 13 ton arpa geçtiğimiz yıl yaşanan Manavgat yangınında etkilenen besicilere yardım için gönderildi.

“ELAZIĞ, HEM EKONOMİ HEM DE KÜLTÜR-SANATTA ÖNEMLİ BİR KONUMDA” “ELAZIĞ, HEM EKONOMİ HEM DE KÜLTÜR-SANATTA ÖNEMLİ BİR KONUMDA”

uslu2

Editör: Haber Merkezi