Aksaray Mahallesi sâkinlerinden Mehmet ŞENER, 24 Ocak 2020 Depremi’nin ardından mahallelerinde bulunan bazı hasarlı binaların halen yıkılmadığını, yıkımı gerçekleşen kerpiç binaların ise molozlarının kaldırılmadan durduğunu ifade etti…

Elazığ’ın tarihi Aksaray Mahallesi’nde 24 Ocak 2020 depreminde ağır hasar alan ve yıkım kararı verilen onlarca harabe ev aradan geçen 4 yıla yakın bir süreye rağmen halen yıkımı gerçekleştirilmedi.

ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

2-72
Kentte bir taraftan depremin yaraları sarılmaya devam edilirken Elazığ’ın en eski mahallelerinden biri olan Aksaray mahallesinde deprem nedeniyle hasar alan ve yıkım kararı alınmasına rağmen halen yıkımı gerçekleştirilmeyen evler bulunuyor. Mahallenin kerpiç diye tabir edilen ve depremde büyük hasar alan evlerin hali görenleri hayrete düşürüyor. Bazı evlerin her an yıkılma tehlikesi bulunması nedeniyle mahalleliler diken üstünde.  
-77
YIKILANLARIN ENKAZLARI HALEN YERDE!

TURAN Gazetesi aracılığıyla yetkililere çağrıda bulunan mahalle sakinlerinden Mehmet ŞENER, yarısından fazlası yıkılmış kerpiç bir evi örnek göstererek, ‘’Bu ev 2020 depreminde hasar aldı, acil yıkılacak diye emniyet buraya gelip şerit çekti. Ama aradan yaklaşık 4 yıl geçti hala yıkılmadı. Yıkılan bazı evlerin enkazları hala yerde duruyor. Aksaray’ın hali ne olacak, bu mahallenin sahibi yok mu? Bu mahalleye bakacak kimse yok mu? Siyasilere, parti başkanlarına hepsine de söyledik. Lakin kimseden de ses çıkmıyor, kimse de ilgilenmiyor’’ diyerek tepkisini dile getirdi.

Editör: İzzet TUMAY