İzzet TUMAY - Elazığ’ın sorunlarına çözüm noktasında gayretleri ile bilinen Vekil NAZIRLI, gazeteniz TURAN’ın ‘Sahipsiz Aksaray Eski Saray Cami!’ başlıklı haberiyle ilgili X sosyal medya hesabından, ‘’Konuyla yakından ilgileneceğim’’ ifadelerine yer vermişti.  
NAZIRLI, konunun çözümü adına haberin Gazeteniz TURAN’da yayımlanmasının ardından Vakıflar Genel Müdürü Sinan AKSU ile birebir görüştüğünü ve 24 Ocak 2020 depreminin ardından ibadete kapatılan 324 yıllık Aksaray Eski Saray Camisi’nin gerekli çalışmalar yapılarak en kısa sürede ayağa kaldırılacağı müjdesini verdi.    

HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR! HASARLI BİNA TEHLİKESİ SÜRÜYOR!

05Bc75Be 48A5 4D64 A210 A086700A498C

VEKİL NAZIRLI’DAN ‘TURAN’ HASSASİYETİ!

Geçtiğimiz hafta konuyla ilgili haberin TURAN Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından harekete geçen ve konuyla yakında ilgileneceği bilgisini paylaşan NAZIRLI, bugün konunun çözümü adına akşam saatlerinde Vakıflar Genel Müdürü Sinan AKSU ile makamında bir araya geldi.  

-73

Ziyaretin ardında özel haberimizle ilgili değerlendirmede bulunan ve sorunun çözüldüğü müjdesini veren NAZIRLI, ‘’Caminin bulunduğu alanın etrafını paramet ile çevirecekler. Projesini bitirip en kısa sürede başlayacaklar ve orayı en kısa sürede ayağa kaldıracağız’’ dedi.  

 CAMİNİN DURUMU İÇLER ACISI  

 Halk arasında “Eski Aksaray Camii” adıyla bilinen tarihî ve tescillî “Aksaray Eski Saray Camii”, miladi 1720 Yılı’nda ibadete açılmış ve tam 300 yıl kesintisiz olarak Aksaray Mahallesi’ne hizmet vermişti. Restore beklerken talan edilen ve en son elektrik kontağından çıkan yangınla küle dönen tarihî ve tescillî Aksaray Eski Saray Camisi’nin durumu içler acısı.

2-71

NAZIRLI SAHİP ÇIKTI  

Aksaray Mahallesi’nin en eski sâkinlerinden olan Mehmet ŞENER, ‘’Aksaray Mahallesi sâkinlerindenim ve bu Tarihi Cami’nin eski dernek başkanıyım. Daha önce de TURAN Gazetesi’ne bu camide yaşanan sorunları anlatmıştık. Aradan geçen dört aylık süreçte, Malatya Vakıflar Müdürlüğü’nden birçok kez ekip geldi. Bu ekipler her geldiğinde “Cami’nin projesini yapıyoruz, çok az kaldı, ihaleye çıkacak, süper olacak” diye bizi kandırdılar. 2 hafta önce yine çıkıp geldiler. Dronlar ile çekimler yaptılar, bir şeyler ile uğraştılar dört kişilik bir ekipti. Fakat yine bir şey çıkmadı.  

1-153

TURAN GAZETESİ DERDİMİZİ DUYURDU, SESİMİZ OLDU!

Ben bu mahallenin bir sâkini olarak Elazığ’ın dört AK Parti, bir CHP Milletvekili Gürsel Bey’e de bu sorunu defalarca anlattım. Kimseden cevap alamadım. Geçmiş dönem vekillik yapan insanlara söyledik yine çözüm bulamadık. Konuyla ilgili olarak sorunu geçtiğimiz hafta TURAN Gazetesine değerlendirdik.

-74

Bu değerlendirmemizin ardından AK Parti Milletvekilimiz Rıdvan NAZIRLI’nın sesimizi duyduğunu ve Vakıflar Genel Müdürü ile görüştüğünü öğrendik. Bu sahipsiz mahalle Aksaray’a sahip çıkacak bir delikanlı yok mu? Diye serzenişte bulunduk ve sayın Vekil NAZIRLI soruna sahip çıktı. Bu sorunun çözümü adına gösterdiği hassasiyetten dolayı NAZIRLI vekilimize teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa sürede camimiz yapılır ve bizlerde mahalle sakinleri olarak camimize kavuşuruz’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi