İzzet TUMAY- Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte bayram şekeri halka sunulmak için üzere tezgâhlarda görücüye çıkarılırken, şeker fiyatlarının yüksek oluşu satışlara olumsuz etki etti.

Rengarenk bayram şekerleri ile tezgahların süslendiği Elazığ’ın tarihi alışveriş merkezlerinden Kapalı Çarşı’da bayram yoğunluğu devam ediyor. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala özellikle bayram şekeri ve kolonya türü malzemelerde işyeri raflarında ve seyyar satıcı tezgahlarında yerini aldı. Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi bayram şekerleri her sene olduğu gibi bu sene de günler öncesinde alışveriş merkezlerinin, dükkânların, marketlerin tezgahlarını doldurdu.

Bayram şekerlerini vatandaşların beğenisine sunmak için tezgâhlar çeşit çeşit şekerlerle süslendi ancak şeker fiyatlarının asgari 80 TL olması vatandaşı üzdü.

MİLLETVEKİLİ KELEŞ’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANLAMLI ZİYARET MİLLETVEKİLİ KELEŞ’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ANLAMLI ZİYARET

ERSÖZ: ‘’FİYATLAR 80 TL İLE 200 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR…’’

Seyyar şeker satıcısı Hüseyin ERSÖZ, ‘’Fiyatlara bakacak olursak geçen yılki fiyatlarla bu yılki fiyatlar arasından ciddi bir artışın söz konusu olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Şeker fiyatlarının geçtiğimiz seneye oranla bu sene doğal olarak arttı. Fiyatlarının 80 TL ile 200 TL arasında değişiklik gösteriyor. Özellikle en yüksek fiyatlar çikolatalarda. Vatandaşların şeker ve kolonya alışverişi tercihlerinde her sene olduğu gibi bu sene de daha çok fiyatı uygun ‘Daha ucuz’ olan kakaolu, cam ürünleri tercih ettiklerini belirten ERSÖZ, şimdilik satışlarda bir durgunluğun olduğunu, vatandaşların şeker almaktan çok şekere bakıp fiyat sorduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi