İzzet TUMAY- DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal ve beraberindekilerle birlikte TURAN Gazetesini ziyaret eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Çanakcı, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Gazeteniz TURAN Haber Koordinatörü İzzet TUMAY’a konuşan ve yeni dönemde Millet İttifakının seçimleri kazanması durumunda ismi ekonomi bakanı olarak konuşulan Çanakcı, Elazığ’ın yıllarca ihmal edilen, sorunları ötelenen bir şehir olduğunu, yeni dönemde hem millet ittifakı hem de DEVA Partisi özelinde Elazığ’ın hem mecliste hem de yürütmede çok etkili bir şekilde temsil edileceğine inandığını belirten Çanakcı, şöyle konuştu: ‘’Bugün DEVA Partisi olarak, millet ittifakı olarak seçim çalışmaları kapsamında Elazığımızın tarihi ve köklü  gazetesi olan TURAN Gazetesini ziyaret ettik. TURAN Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Turan beyle ile beraber hem ülkemiz hemde Elazığ’da ki gelişmeleri değerlendirdik. Türkiye önümüzde ki Pazar günü sandığa gidecek. Ben öncelikle seçimlerin huzur, barış, sükûnet içerisinde geçmesini temenni ediyorum.

ELAZIĞ YILLARCA İHMAL EDİLMİŞ

Elazığ’da güzel bir netice alacağımızı ümit ediyoruz, buna inanıyoruz ve bunun içinde gayret gösteriyoruz. Bizim teşkilatlarımızın da bu konuda çok ciddi bir çalışma içinde olduklarını da görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Tabi Elazığ yıllarca ihmal edilmiş, sorunları ertelenmiş, ötelenmiş bir şehrimiz. Ama bu yeni dönemde hem millet ittifakı hem de DEVA Partisi özelinde Elazığ’ın hem mecliste hem de yürütmede çok etkili bir şekilde temsil edileceğine yürekten inanıyorum. Elazığ’ın bu birikmiş ve ötelenmiş sorunlarının da hızla çözüme kavuşturulacağına inanıyor ve bunun içinde gayret gösteriyoruz. Pazar günü seçmenler tarafından da bunun tescil edileceğini ümit ediyoruz.

ara

EKONOMİ BAKANLIĞI İÇİN ÇANAKCI’NIN İSMİ GEÇİYOR

Türkiye’de ekonomi denince ilk ismi geçenlerden biri olan Çanakcı, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Millet İttifakı partileri olarak biz yapmış olduğumuz protokolde her partinin kabinede birer bakanla temsil edilmesi noktasında bir mutabakatımız söz konusu. Yine yürütmede görev alacak arkadaşlarımızın mecliste ki çoğunluğu korumak açısından milletvekilliği adaylığı noktasında biraz geride durması noktasında bir mutabakatımız söz konusu oldu. Tabi ki kabinenin şekillenmesi görev ve sorumluluk dağılımı seçimlerden sonra genel başkanların değerlendirmeleri ve nihai olarak ta 13. Cumhurbaşkanımızın takdiriyle olacaktır. Tabi önce seçimi kazanmak gerekiyor.

23 TANE EYLEM PLANI HAZIRLADIK

TURAN’ın ‘’Seçimlerden sonra Türkiye’yi nasıl bir ekonomik tablo bekliyor? Bu konularla ilgili önlem ve çalışmalarınız var mı?’’ sorusu üzerine Çanakcı, ‘’Biz Millet İttifakı olarak uzun bir süredir Türkiye’nin temel meselle ve sorunlarını masaya yatırıp tek tek çözümleri ortaya koyuyoruz.

ORTAK POLİTİKALAR MUTABAKAT METNİ HAZIRLADIK

DEVA Partisi özelinde de 23 tane eylem planı hazırladık. İlk 90 günde, ilk 180 günde ve ilk 1 yılda yapılacakların listesini ortaya koyduk. Bunları Millet İttifakı masasına da sunduk. 2300 hedef ve politikadan oluşan bir Ortak Politikalar Mutabakat Metni hazırladık, bu bizim yol haritamız bu bizim pusulamız. Bizim yol haritamız ve pusulamız hazır. Bizim insan kaynağımız deneyim, ehliyet sahibi liyakatli ve dürüst bir insan kaynağına sahibiz. Hemen seçimden sonra insan kaynağını güçlendireceğiz, kurumları ayağa kaldıracağız ve bu 2300 maddelik mutabakat metnimizi hayata geçireceğiz. Bir ayda kurumları ayağa kaldıracağız, 6 ayda kriz iklimini dağıtacağız, 2 yıl içerisinde de   enflasyonu tek haneye düşürüp vatandaşlarımızı hayat pahalılığı altında ezilmekten kurtaracağız. Biz hazırız ve inşallah milletimiz bunun takdir ve onayını da bu Pazar günü verecektir.’’

SANDIKTA BİR TERCİH YAPARAK İRADEMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Tabi sandıkta Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleriyle ilgili bir tercih yapacağız, irademizi ortaya koyacağız. Sandık her zaman için bir muhasebe imkanı sunar. Hem seçimi kazanan hem seçimi kaybedenle açısından bir muhasebe imkanı sunar. Böyle görmek lazım yani bir kavgaya bir savaşa gitmiyoruz. Ülkemizin geleceği için, ülkemizin daha güzel şartlarda büyümesi ve gelişmesi, insanlarımızın huzur ve refahı için sandıkta yarışıyoruz bunu böyle görmek lazım.

İMAMOĞLU’NA YAPILAN SALDIRI GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Benim ilk öncelikli mesajım önceki gün yaşanmış olan ve bizim şiddetle kınadığımız sayın Ekrem İmamoğlu’na saldırı girişimi. Bu tehlikeli girişimi ile ilgili yapılan kınama çağrısını tüm partililerin seçmenlere yapmasını ve bunun altını çizmeleri gerektiğini düşünüyorum.

ÜLKE GENELİNDE ÇOK BÜYÜK BİR İLGİ VE TEVECCÜHLE KARŞILAŞIYORUZ

MİLLETVEKİLİ EROL’DAN BAKAN TEKİN'E SORU ÖNERGESİ MİLLETVEKİLİ EROL’DAN BAKAN TEKİN'E SORU ÖNERGESİ

Millet İttifakı olarak biz hem Elazığ’da hem Türkiye genelinde çok büyük bir ilgi ve teveccühle karşılaşıyoruz. Biz Deva Partisi olarak Türkiye genelinde ve Elazığ’da seçimlere CHP ortak listesi altında giriyoruz. Bizim de Elazığ Milletvekili adayımız Ahmet Yıldız bey listenin üçüncü sırasında yer alıyor ve seçimler için çalışıyor.’’

TURAN Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Turan ise, ziyaretlerinden Canakcı ve beraberindekilere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi