ELAZIĞ'DA ALT GEÇİTLERİ SU BASTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, YURTTAŞ MAHSUR KALDI! ELAZIĞ'DA ALT GEÇİTLERİ SU BASTI, YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, YURTTAŞ MAHSUR KALDI!

İzzet TUMAY- Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bayramlık almak için çarşı-pazarı dolduran vatandaşlar, piyasaya hareketlilik katarak esnafın yüzünü güldürüyor.

0-51

Elazığ’da bayramlık alışverişi için çoluk çocuk, genç yaşlı ve her kesimden çarşı-pazarı dolduran vatandaşlar bereketli bir hareketlilik yaşatıyor.  

Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşları ise bayram telaşı sardı.  Kurban Bayramı’nı güzel bir şekilde geçirebilmek için çarşı-pazarda alışveriş yapan vatandaşların sevinçleri yüzlerine yansıdı. İlçe ve köylerden bayram alışverişi için Elazığ’a gelen vatandaşlar sayesinde şehir merkezinde yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Bu durum ise en çok müşteri bekleyen esnafı sevindiriyor. İşlerinin açılmasıyla yüzleri gülen esnaf, Kurban Bayramının bereketiyle geldiğini belirtiyor.  

Bu ‘tatlı’ telaşın en güzel örneği ise her yıl olduğu gibi yine Elazığ’ın en eski tarihi alışveriş merkezlerinden Kapalı Çarşı’da yaşanıyor.  Yaklaşan bayram nedeniyle bir hareketlilik yaşayan Kapalı Çarşı esnafları, tezgahlarını rengarenk ve çeşit çeşit bayram şekerleri ile süslemeye başladı. Aktarcısından kasabına, toptancısına kadar her koldan faaliyet gösteren esnafın tezgahını süslediği bayram şekerlerine şimdiden vatandaş ciddi anlamda ilgi gösteriyor.  

Editör: Haber Merkezi