Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar DURAN, düzenlediği basın toplantısında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

5fe580d4-646b-408a-a9f4-01063d2f1709

CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Av. Coşkun Çağlar DURAN, Park Dedeman Otel’de düzenlediği toplantıda, önümüzde ki hafta ‘sahaya’ ineceklerini ve seçim çalışmalarına start vereceklerini belirterek, adaylık sürecinde hem genel merkez hem de yerelde ciddi bir destek aldığını ve Elazığ’ın CHP’li bir belediye ye kavuşmanın zamanının geldiğini ifade ederek, ''“2021 yılının Eylül ayında yapılan il kongresiyle Elazığ Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanlığını yapmaya başladım. 2023 yılının yine Eylül ayında ikinci döneme başladık, il başkanlığı görevini devam ettirdik. Ancak mali idareler seçimi dolayısıyla belediye başkanlığı adaylığı için 1 Aralık tarihinde görevimden istifa ettim ve 5 Aralık tarihinde resmi başvurumu yaptım. Bu süreç Elazığ kamuoyu için beklenmedik bir durumdu. Ancak bu önceden hesaplanmış, kendi aramızda karar verilmiş bir durumdu. Fakat herkes biliyor ki Elazığ Cumhuriyet Halk Partisinin çok da iddialı olmadığı bir il. Son seçimlerde almış olduğumuz oylar ve başarımızdan sonraki süreçte bu yıl Elazığ belediye başkanlığı adaylığı için talepte bulunduk. Fakat Cumhuriyet Halk Partisinin kültüründe il başkanları doğal adaydır. Bunun önüne geçmemek adına bu fikrimizi önceden kimseye beyan etmedik. Aday ve aday adayı olacak arkadaşlarımızın önüne geçmemek için bu süreci beklettik. Daha sonra aday adayı arkadaşlarımızla görüştük ve bu fikirlerinden vazgeçtiklerini, il başkanı olarak görevi devralmam gerektiğini düşündüklerini belirttiler. Ben de bu süreçte bu işin Cumhuriyet Halk Partisinin geleneğinden geldiği için adaylığımı açıkladım.

e1621d18-e964-49a5-833e-27edeb30e4e8

IŞIKVER: TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞAR IŞIKVER: TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN SONUÇLAR DOĞAR

''SÜREKLİ SOKAKTAYDIK''

''İl Başkanlığım süresi boyunca herkesin bildiği gibi her zaman derleyici ve toplayıcı bir siyaset yürüttük. Sürekli sokaktaydık, sürekli gezdik ve bunun karşılığını genel seçimlerde aldık. Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ'da bilindikleri aşmış durumda. Aldığımız son seçim sonuçlarını rakamsal olarak incelediğimizde Elazığ'ın on yargılardan ayrılmış farklı bir çizgiye geldiğini gösteriyor. Bu süreçte biz de artık belediyede de var olduğumuzu göstermek adına, bu inançla Elazığ Belediyesi'nin artık CHP Belediyesi olması gerektiğini ve Cumhuriyet Halk Partisinin halkçı kültürüyle yönetilmesi gerektiği anlayışıyla bu yola çıktık. Zor bir yıl geçirdik. Zor yıllar geçiriyoruz. 2023 yılının başlarında gözümüzü bir depremle açtık, daha sonraki süreçte birçok aksilik yaşadık. Hepimizin yaşadığı ekonomik bunalım insanları artık çok zor duruma getirdi.” diye konuştu. 

58fd576e-54e6-4351-92e0-78ef4afeb2a0

“12 ŞEHİT BENİM GERÇEKTEN YÜREĞİMİZİ YAKTI” 

Geçtiğimiz günlerde Irak’ın Kuzeyinde bulunan Pençe-Kilit Operasyonlarında şehit olan 12 kardeşimiz için yüreğinin yandığını belirten Av. Coşkun Çağlar DURAN, “Geçen hafta PKK terör örgütünün kalleş saldırısını yaşadık, 12 kardeşimizi şehit verdik. Bundan öncekiler de tabi ki canımızı acıttı ama bu 12 şehit benim gerçekten yüreğimi yaktı. Buradan şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.” Dedi. 

Editör: İzzet TUMAY