CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği önergede, Elazığ'da da yaşayan engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara değindi.

AÇIKKAPI’DAN ‘HİBE’ AÇIKLAMASI AÇIKKAPI’DAN ‘HİBE’ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle verdiği soru önergesinde şu ifadeleri kullandı" Türkiye'de toplam nüfusun yaklaşık %12'sini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Böylesi yüksek oranda olan bu vatandaşlarımız, diğer bireylerle eşit olanak ve haklara sahip olmalıdır. Engelli vatandaşlarımızın ekonomik ve toplumsal yaşama entegrasyonunu sağlamanın en iyi yollarından biri istihdam edilmeleridir. Türkiye'de çalışabilir durumda olan engelli nüfusun önemli bir kısmının işgücüne dahil olmadığı bilinmektedir. Diğer yandan istihdam halinde olanlar da çalışma yaşamında önemli sorunlarla karşı karşıyadır. Seçim bölgem Elazığ'da da engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunların başında istihdam edilmemeleri, devlet kurumlarının onların hayatlarını kolaylaştıracak hizmetleri yerine getirmemesi ve sağlıklı bireylerin umursamaz tavırları yani engelli yoluna park etmek, asansörlerini kullanmak vb. davranışlar gelmektedir.

Bu hususta;
1. Elazığ ilinde istihdam edilen engelli kişi sayısı kaçtır?
2. Elazığ ilinde İŞKUR'a başvurup iş bekleyen engelli kişi sayısı kaçtır?
3. Elazığ ilinde kamu binalarının giriş-çıkışları, merdivenleri, asansörleri vb. kullanım alanları engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun mudur?
4. Elazığ ilinde özel eğitim alan engelli birey sayısı kaçtır?
5. Elazığ ilinde sosyal yardım ile destek sağlanan engelli birey sayısı kaçtır?
6. Elazığ ilinde engelli çocuklara yönelik kaç tane oyun parkı vardır?
7. Elazığ ilinde kaç tane toplu taşıma aracına ve duraklara engelli vatandaşlarımız için gerekli düzenlemeler yapılmıştır?
8. Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve onların hayatlarını kolaylaştırmak adına Elazığ Belediyesi ile ortak yürütülen çalışmalarınız var mıdır?"dedi.

Editör: İzzet TUMAY