İzzet TUMAY- Elazığ’ın Aksaray Mahallesi’nde halk sağlığını tehdit etmesine, havayı kirletmesine rağmen İtalyan ortaklı Çimentaş Çimento Fabrikasının ‘çalışanlar mağdur edilmeden’ taşınması gündemden düşmüşe benziyor. TURAN Gazetesi olarak bu önemli konuyu yeniden gündeme getiriyoruz…

HER DÖNEM SEÇİM MALZEMESİ YAPILDI AMA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI!

Her dönem seçim öncesi siyasi malzeme yapılan çimento fabrikasını önümüzde ki haftalarda yapılacak seçimler öncesi hiçbir siyasinin gündeminde yok.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Elazığ Çimento Fabrikası sorununu çözün, nihayetlendirin" diye talimat vermiş, şu ana kadar çimento fabrikasının taşınması ile ilgili ciddi bir adım atılmadığı gibi, fabrika taşınması konusu (fabrikada çalışanlar mağdur edilmeden) Elazığ'ın gündeminden tamamen düşmüş durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çözümü noktasında talimatları doğrultusunda; bu işin çözümünün hızlandırılması gündeme gelmiş, Çevre Bakanlığı nezdinde önemli görümeler yapılmış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları çerçevesinde çalışmalar yürütülmüş ancak bir neticeye varılamamıştı.

1-13

FUTBOLUN BEŞİĞİ'NDE 7 YIL UZATMALI AÇIK SAHA ÇİLESİ FUTBOLUN BEŞİĞİ'NDE 7 YIL UZATMALI AÇIK SAHA ÇİLESİ

ÇİMENTO FABRİKASI SORUNU ÇÖZÜLEMİYOR!

2017 yılı Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından başka bölgeye taşınması ve sorunun çözülmesi yönünde talimat verilmesine rağmen şehrin göbeğinde Aksaray mahallesini ve kentin havasını kirleten Çimentaş Elazığ Çimento Fabrikası ile ilgili halen daha ciddi bir adım atılmadı…

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERMİŞTİ…

2017 yılında Ankara’da yapılan bir ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığlı siyasilere ‘’Çimento Fabrikası taşınması konusunu çözüme kavuşturun, nihayetlendirin’’ diye talimat vermiş ancak aradan geçen uzun yıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına rağmen halen daha çimento fabrikası olduğu yerden kaldırılmamıştı. Fabrika eskiye göre biraz daha düşük karbon gazı üretiyor. Bacalarına filtre takılması bir nebzede olsa etkisini gösterdi ancak bölge halkı hala fabrikanın bütün uğraşlara rağmen başka bir yere taşınmamasına tepkili.

 GAZETENİZ TURAN KAMUOYU ADINA SORUYOR!

Elazığ çimento fabrikası; neden hala şehir merkezinde? Neden kimseden ses çıkmıyor? Çimento Fabrikası artık sorun değil mi? Yoksa artık çevreyi kirletmiyor mu? Yıllardır 1 numaralı gündem maddesi olan çimento fabrikasının ‘’ÇALIŞANLARI MAĞDUR EDİLMEDEN’’ şehir dışına taşınması konusu neden Elazığ'ın gündeminden bir anda düştü? Bu suskunluğun sebebini; bu konuda hiç susmayan ve fabrikanın taşınması konusunda bayraktarlık yapanlar kamuoyu sizden cevap bekliyor.

Editör: Haber Merkezi