GÜNDEM

CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA 2. BAŞVURU!

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ Gazeteniz TURAN’a açıkladı…

Mehmet Akif ERSOY Lisesi’nin yıkımına ilişkin olarak; Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebine karşılık 8 aylık bir idâri soruşturma neticesinde suç unsuru oluşturabilecek unsurların varlığı nedeniyle Valiliğin, Millî Eğitim Müdürü ile bir Millî Eğitim Personeli hakkında soruşturma izni verdiğini bildiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ, Millî Eğitim Müdürü ile Personeli’ne mâl edilen bu olayın peşini bırakmayacaklarını, Dönemin Valisi ve adı geçen Belediye Başkanları ile ilgili soruşturmanın genişletilmesi için talepte bulunacaklarını açıkladı…


16 AĞUSTOS’TA TURAN’A AÇIKLAMIŞTI!..
Elazığ Belediyesi’nin, “Elazığ Öğretmenevi”nin Kent Meydanı Projesi kapsamında “Millet Kıraathanesi” olarak düzenleneceğini açıklamasının ardından karara tepkiler artarken, Gazeteniz TURAN’ın Manşet haberiyle birlikte Elazığ Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma açtığı Mehmet Akif ERSOY Lisesi’nin yıkımı yeniden gündeme gelmiş ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebine karşılık 8 aylık bir idâri soruşturma sonunda suç unsuru oluşturabilecek unsurların varlığı nedeniyle Valiliğin soruşturma izni verdiğini 16 Ağustos 2022 Tarihli nüshamızda Sürmanşetten verdiğimiz Özel Haberimiz’de Gazeteniz TURAN’a açıklamıştı…

“ÖZEL İDARE, BELEDİYE, MİLLÎ EĞİTİM VE ELAZIĞ VALİLİĞİ’NE YAZILI OLARAK SORDUK?”
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ, 16 Ağustos Tarihi’nde TURAN’a yaptığı özel açıklamada konuyu şöyle izah etmişti; “İlimiz merkezinde bulunan Mehmet Akif ERSOY Lisesi’nin yıkımının gayrı hukuki bir şekilde birilerine verildiği iddiasıyla süreci başlatmış olduğumuz ve bu konuyla ilgili Elazığ il Özel İdaresi, Elazığ Belediye Başkanlığı, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Valiliği’ne ayrı ayrı yapmış olduğumuz yazılı başvuruda bu okulun yıkım emrinin hangi kurum tarafından verildiği, hangi şekilde ihale edildiği ve kamunun ne kadar gelir sağladığı yönünde bir yazılı talebimiz vardı. Her dört kurumdan da yazılı talebimizi ayrı ayrı verilen cevabi yazıda yıkım talimatını kendi kurumlarınca verilmediğini konudan haberdar olmadıkları yönünde bir cevap verildi.”

241 SAYFADAN İBARET SORUŞTURMA RAPORU VE SUÇ UNSURU VARLIĞI!..”
“Biz de dönemin Elazığ Valisi Erkaya YIRIK Bey’e çağrıda bulunarak devlet okulunun ortadan kaybolduğunu buradaki sorumluları bulup yargı önünde hesap vermesi gerektiğini, Valilik tarafından soruşturma başlatılmasını bildirdik. Ancak yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Valilik bu konuda herhangi bir somut adım atmayınca biz de konuyu müşteki olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıdık. Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ Valiliği’nden soruşturma izni talep etti. Elazığ Valiliği ise yaklaşık sekiz ay süren bir idari soruşturma neticesinde 241 sayfadan ibaret soruşturma raporuyla birlikte ortada suç unsuru oluşturabilecek hususların varlığı nedeniyle soruşturma izni vermiştir.”

VE KARAKUŞ’TAN YENİ AÇIKLAMA; “BİR MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE PERSONELİN İŞİ DEĞİL!”

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ, TURAN’a yaptığı açıklamanın ardından meydana gelen gelişmeler ve aldıkları karar ile yapacaklarını yine TURAN’a değerlendirdi ve şunları söyledi; “Burada soruşturma izni dönemin İl Millî Eğitim Müdürü ve bir Millî Eğitim Personeli hakkında verildi. Esasen benim burada üzüldüğüm şey, Millî Eğitim Müdürlüğü’ndeki personel arkadaşımız tamamen bulunduğu görevin kurbanı oldu diyebiliriz. Ancak, bugün gerek siyaseten, gerekte bürokrasi bağlamında değerlendirme yaptığımızda bir okulun ihalesiz, bedelsiz, bir gecede yok olacak şekilde yıkım emrini, yıkım işlemlerini yürütmesi bir Millî Eğitim Müdürü’nün ya da Millî Eğitim Müdürlüğü’ndeki personelin değildir. Biz bu işi herhangi bir kurum müdürünün tek başına yapacağı bir iş olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla soruşturma izninde her ne kadar dönemin Millî Eğitim Müdürü ve Personeli hakkında soruşturma izni verilmiş olsa da biz bu soruşturmanın takipçisi olacağımız gibi bu süreçten sonra da soruşturmanın genişletilmesi amacıyla Cumhuriyet Savcılığı’na ikinci bir başvuruda bulunacağız.”
“YIKIM TALİMATININ VERİLDİĞİ YÖNÜNDE BİR MÜFETTİŞ RAPORU VAR!..”
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun KARAKUŞ, TURAN’a yaptığı açıklamaları, müfettiş raporlarına dayandırarak, şu ifâdelerde bulundu; “Hasarsız okulun boşaltılmasına olur kararı veren dönemin Valisi, okulun yıktırıldığı iddia olunan, görüntü kayıtlarında adı geçen Elazığ’daki mevcut bir belde Belediye Başkanı ve mevcut Belediye Başkanın haricinde de müfettiş raporunda geçen ifadeye göre söylüyorum, her ne kadar bütün kurum müdürleri ifadelerinde yıkanı ve yıktıranı ifade etmeseler de diyor, bire bir sohbetlerimizde okulun Elazığ Belediye Başkanı tarafından Mollakendi Beldesi Belediye Başkanı’na yıkım talimatının verildiği yönünde bir müfettiş raporu var.”


DÖNEMİN VALİSİ VE ADI GEÇEN BELEDİYE BAŞKANLARI İLE SORUŞTURMANIN GENİŞLETİLMESİ…”
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. KARAKUŞ, açıklamasının sonunda Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci bir başvuruda bulunacaklarını ifâde ederek, değerlendirmesini şu sözlerle tamamladı; “Dolayısıyla biz bu işle sadece iki devlet memuru olan, İl Millî Eğitim Müdürü ve Millî Eğitim Müdürlüğü’ndeki o hemşehrimiz hakkında soruşturma yapılması bizim vicdanımızın da kabul edeceğimiz bir şey değildir. Bu iş, bu arkadaşların tek başına, gücünün yeteceği de bir şey değildir. Biz Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci bir başvuruda bulunacağız. Dönemin Valisi ve ilgili adı geçen Belediye Başkanları ile ilgi soruşturmanın genişletilmesi için bir talepte bulunacağımızı ve bu sürecin yakinen takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımla arz ediyorum.”