31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Elazığ’da seçim rüzgârı sert bir şekilde esiyor. Elazığ Belediyesi’nin borcuyla ilgili ortaya atılan iddiâlar dur durak bilmezken, MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER’in ‘’Aşağı yukarı Elazığ Belediyesi'nin borcu 5 milyar TL’dir. Kral çıplak, Elazığ iyi yönetilmiyor’’ diyerek yaptığı eleştirilere yanıt gecikmedi. AKP Elazığ Belediye Başkanı ve başkan adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI, ‘’Bugün itibariyle borcumuz 1 milyar 460 milyon TL’’ dedi…
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Elazığ’da seçim rüzgârı sert bir şekilde esiyor. Elazığ Belediyesi’nin borcuyla ilgili ortaya atılan iddiâlar dur durak bilmezken, MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER’in ‘’Aşağı yukarı Elazığ Belediyesi'nin borcu 5 milyar TL’dir. Kral çıplak, Elazığ iyi yönetilmiyor’’ diyerek yaptığı eleştirilere yanıt gecikmedi. AKP Elazığ Belediye Başkanı ve başkan adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI, ‘’Bugün itibariyle borcumuz 1 milyar 460 milyon TL’’ dedi…

SEMİH IŞIKVER: ‘’KRAL ÇIPLAK ELAZIĞ BELEDİYESİ İYİ YÖNETİLMİYOR!’’ 

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, AKP’li Elazığ Belediyesi'nin borcunu açıkladı. IŞIKVER, ‘’Aşağı yukarı Elazığ Belediyesinin borcu 5 milyar TL’dir. Kral çıplak, Elazığ iyi yönetilmiyor’’ dedi.
Elazığ’da yerel televizyon kanalının yayına katılan MHP'li IŞIKVER, belediyenin toplam borcunun 5 milyar TL olduğunu söyledi.

‘’CAMBAZA BAK OYUNU OYNANIYOR!’’

Medyanın ve muhalefetin tutumunu eleştiren MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER, şöyle konuştu: ‘’Şehir susturulmuş, bu aslında çok acı bir şey. Bugüne kadar konuşarak etiket olanlar, kimin sesi çıkmış bugüne kadar? Bugün yazılı basına bakıyorum şehirde hiçbir problem yokmuş gibi, Şahin Bey efsanevi bir beş yıl geçirmiş de yeni bir beş yıla gidiliyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışıyor. Dolayısıyla şehirde bakıyorsunuz olayın şirazesi kaymış, oda başkanları bile Şahin Beyle beraber geziyorlar. Elazığspor’a baktığınızda orada farklı bir tiyatro oynanıyor. Bugün Elazığ’da bir cambaza bak oyunu oynanıyor. Elazığ’da herkes susuyor, herkes 31 Mart’ı bekliyor gibi. ‘Susalım bu süreç böyle sessizce geçsin gitsin Şahin Bey tekrar belediye başkanı olsun’ gibi bir plan hazırlanmış sanırım. Ama şu da bir gerçek kral çıplak, Elazığ yönetilmiyor. Elazığ’da hiçbir şey yolunda değil.’’

0Se2

‘’BORÇ 616 MİLYONDAN 5 MİLYAR TL'YE ÇIKMIŞ!’’ 

MHP'li IŞIKVER, belediyenin borcunu detaylarıyla açıkladı. IŞIKVER şunları söyledi: ‘’Elazığ Belediyesini 2019’da devraldığında 458 milyon TL’ymiş. Şahin ŞERİFOĞULLARI, belediyeyi aldığı zaman iki tane mali müşavir tuttu. Bu iki mali müşavir Mücahit Bey dönemin sonrasındaki borcu hesapladı. Sonra Şahin Başkan dedi ki ‘ben her 2-3 ayda bir hem EBUAŞ’ın hem belediyenin borcunu toplumla paylaşacağım.' Bu 5 senelik süreçte bir kere bile belediyenin borcunu açıklamadılar. En son bizimkiler baskı kurunca 'ocak ayı meclisinde açıklayacağız’ dediler. Orada da açıklamak nasip olmadı.
Şu anda da maalesef belediyenin borcunu açıklayamayacak durumdalar. EBUAŞ’ın 2019 yılındaki borcu 158 milyon, Elazığ Belediyesinin borcu 458 milyon yani 616 milyon borçla önceki dönem belediye başkanı Mücahit YANILMAZ Bey belediyenin anahtarını teslim ediyor. Bugün bakıyorsunuz 2023 kasım ayı itibariyle 1 milyar 260 milyon TL. Belediyenin iştiraki olan EBUAŞ’ın borcu ise 800 milyon ile 1 milyar arasında. Yen (Japon para birimi) üzerinden altyapı için kredi çektiler onu Euro’ya çevirmişler 2 milyar 400 milyondan bahsediliyor. Aşağı yukarı Elazığ belediyesinin borcu 5 milyar TL’dir. 600 milyon TL’den alacaksınız 5 milyara çıkaracaksınız ‘çok güzel yönettin’ diyeceksin."

‘’PARA YAĞDI, ARSA YAĞDI, HALEN 5 MİLYAR TL BORÇ VAR!’’ 

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremin ardından belediyeye 18 milyon TL nakit paranın dışında iş makinaları ve 1260 dönüm arsa verildiğini hatırlatan MHP'li IŞIKVER, şöyle devam etti:
“2023 kasım ayında sadece 873 milyon değerinde arsa satmışlar. Bu bilançoya baktığınız zaman hâlâ 5 milyar borcumuz var. Bugün baktığınızda Elazığ iyi bir yere gitmiyor Elazığ Belediyesini devraldıkları gün EBAUŞ şirketinde 297 kişi çalışıyordu bugün 720 kişi çalışıyor. Kimler çalışıyor, bu adamlar ne iş yapıyor? EBUAŞ dediğiniz ne yapıyor? Hafife almayın ELBÜS’ler oraya çalışıyor, bugün bu şehirde ne kadar kiralanabilir alan varsa hepsinin geliri EBUAŞ’a geliyor.
Kültür Park’taki herhangi bir çay bahçesine gidin yazın günde 25-30 bin TL geliri var. Bu çay bahçesinden beş tane çay var. Buradan ay 4 milyon TL geliri olan bir yapıdan bahsediyoruz. Her yönüyle para yağan, arsa yağan bir belediye, borcuna bakıyorsun 5 milyar TL borcu var. Bunun neyini alkışlayacağız?"

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI: ‘’BORCUMUZ 1 MİLYAR 460 MİLYON!’’ 

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER’in iddialarına yerel televizyon kanalının yayına katılarak cevap veren AKP Elazığ Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Şahin ŞERİFOĞULLARI ise; “Biz hiçbir siyasi partiyi ve mensubunu hedef almadan borcumuzu açıklayayım. Son bir haftadır algıyı borçlar üzerine oluşturmaya çalışan bir ekip, elektrik borcu yüzünden batan bir belediye var algısı oluşturmaya çalışılıyor. Öncelikle şunu söyleyeyim biz her yıl borcumuzu açıklamışız. Kimsenin Elazığ Belediyesi’nin borcu açıklanmıyor deme şansı yok. Biz her yıl belediye meclisinde belediye faaliyet raporu görüştüğümüzde mecliste borcumuzu da çok net bir şekilde açıkladık.

ELAZIĞ İÇİN GÜZEL YARINLAR..! ELAZIĞ İÇİN GÜZEL YARINLAR..!

0ŞeTeknolojiden anlıyorlarsa arkadaşlarımız, Google yazsınlar, Elazığ Belediyesi’nin borcu yazsınlar çıkmıştır. Biz düzenli olarak her yıl faaliyet raporunun okunduğu belediye meclisinde borçlar ile ilgili durumu açıklıyoruz. Kimse siz 5 yıl boyunca açıklamamışsınız diyemez. İnternetten araştırdıkları zaman vatandaşlarımız haberleri görebilir. Biz her yıl boyunca borcumuzu açıkladık. 2019, 2020, 2021, 2023 ve en son altı ay önce borcumuzu açıklamışızdır. Bugüne kadar konuşmayan insanlar çok afaki rakamlar söyleyerek seçim sürecini baltalamak için konuşmaya başlamışlardır. Televizyon başında olan hemşehrilerimiz Google’dan öğrenebilir. Elazığ Belediyesi’ni 2019’da devraldığımızda borcumuz 458 milyondu, o günkü belediyenin bütçesi 550 milyondu. 2020 yılında 660 milyon bütçe borcumuz 416 milyona düşmüş borcun bütçeye oranı yüzde 63’e düşmüş, 2021 yılı bütçemiz 732 milyon olmuş borcumuz 427 milyon borcun bütçeye oranı yüzde 58. 2022 yılında borcumuzu tekrar bütçe 1 milyar 324 milyon iken borcumuz 428 milyon borcun bütçeye oranı yüzde 32 olmuş. 2023 yılında bütçe 3 milyar 115 milyona çıkmış borcumuz, 779 milyon olmuş borcun bütçeye oranı yüzde 25 olmuş. Bugün itibariyle bütçemiz 5 milyar 575 Milyon. Elazığ Belediyesi’nin bütçesini 10 kat artırdık. Bugün borcumuz 1 milyar 460 milyon. Bu borç bir senede hiçbir şey yapmasak kaptırırız. Borcumuz üç katı çıkmamış, bütçemiz on katı çıkmış. Bütçemiz Türkiye’deki belediyelerden en ön sıralardadır. Yüzde 40’ları gören yatırım oranlarımız var. Yanlış bilgi veriliyor arkadaşlarımız, yanlış bilgi ile muhtemelen seçim sürecinde bunları arkadaşlarımız konuşmak zorunda kalıyorlar. Dediğimiz gibi haftaya Gürsel Erol gitsin iki mali müşavirle araştırsın. Gürsel Beyin adını kullanmamdaki gerekçe, muhalefetin partisidir. Abi olarak gördüğümüz isimdir, gitsin baksın araştırsın. Orada görecektir. Biz işimize bakıyoruz, hiçbir siyasi partinin aktörünü konuşmuyoruz. Bugün sahada gezdiğimizde de hiçbir siyasi partinin figürünü ağzımıza almıyoruz. Buna vaktimizde yok. Çünkü biz o kadar iş yapmışız ki, çoğunu unutuyoruz. Proje lansman yaptığımız günde hem yaptıklarımızı hem de yapacaklarımızı anlattık. Bizim derdimiz oy devşirmek değil. Bundan sonraki süreçte de hizmet etmeye devam ediyoruz.” Diye konuştu.  

Editör: İzzet TUMAY