Elazığ merkez Olgunlar Mahallesi’nde bulunan bir çay ocağının işletmecisi Necati USLU, esnaflığı ve yurttaşlara verdiği hizmetle bölgede birçok esnafa örnek oluyor.
30 yılı aşkın bir süredir bölgede esnaflık yapan USLU, çayı piyasa fiyatının altında satarak takdir toplarken, ‘’Amacım esnaflık yaptığım süre zarfınca para kazanmaktan ziyade insanların gönlünü kazanmak oldu’’ dedi.
Ramazan-ı Şerif’te çay ocağını iftar vaktine doğru açıp çayı demleyen ve işyerinin kapısını kilitlemeden evine iftara giden USLU, ‘’Bizim kapımız herkese açık. İftardan olur ya geç gelirsem kimse dışarıda kalıp üşümesin diye iş yerimi kapatmıyor aksine açık bırakıyorum. 

Yaç1

‘’İŞYERİNİ AÇIK BIRAKIP KİMSEYİ MAĞDUR ETMİYOR!’’

‘’Kapımız herkese açık. İftardan sonra olur ya geç gelirsem kimse dışarıda kalıp üşümesin diye işyerimi kapatmıyor aksine açık bırakıyorum. Ben gelene kadar dışarıda kimse kalmasın diye böyle bir fikir geldi aklıma ve uygulamaya başladım. Çayı piyasa fiyatının bir nebze de olsa altında satıyorum. Zaten müşterilerimiz hiçbir zaman fiyata takılmıyorlar. Burada çayın tazeliği ve insanların birbirleriyle muhabbeti dünyaya değer. Teravih namazından sonra çay ocağımız çık kalabalık oluyor. Zaten buranın belli bir müşteri potansiyeli var. İnsanlara çay satmaktan çok güzel bir hizmet sunmanın amacındayız. Esnaflıkta zaten bunu gerektiriyor.’’ Diye konuştu.

9Oı

ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI? ELAZIĞ ÜVEY EVLAT MI?

Çay ocağının müdavim müşterileri ise, çay ocağının bir eğlence yeri olmaktan çok kültürümüzün bir parçası olduğunu belirterek, ‘’Vuslat çay evi Ramazan’da vazgeçilmezimiz oldu. İftarımızı açtıktan sonra evimizde çay içmek yerine buraya geliyor ve çayımızı burada dostlarımızla hasbihal ederek içiyoruz. Burayı diğer çay ocaklarından ayıran en önemli özellik insanların birbiriyle olan dostane muhabbetleridir. Özellikle çayın lezzeti ve sunulan dost hane hizmet bizler için burayı vazgeçilmez kılıyor’’ dediler.

Editör: İzzet TUMAY