Şehrimize kazandırılan 5 yeni branş ile Elazığ spor şehri olmaya devam ediyor. İlimizde faaliyet gösterecek yeni branşlar; Eskrim, Bilardo, Havalı Silahlar, Dağcılık-tırmanış ve Hokey Profesyonel Antrenörler eşliğinde gerçekleştiriliyor.

F5pT0LkWkAAo5wd

Eskrim branşı Aktif 60 sporcu ve 2 antrenör eşliğinde antrenmanlara devam etmektedir. Bilardo branşı Sporcu yetiştirme-geliştirme amacı ile Elazığ Atatürk Stadyumu Bilardo Salonu’nda 28 Temmuz’da faaliyete başlamış olup İl Temsilcisi ve 1 Antrenörle birlikte 60 Amatör ve Profesyonel sporcuların katılım göstermesi sonucu antrenmanlar ve Resmi müsabakalara ev sahipliği yapıyor. Havalı Silahlar branşı Temmuz’da açılışının gerçekleştirilmesiyle 20 Lisanlı Sporcu ile antrenmanlara başladı. Hokey branşı Haziran ayında sporcularını yetiştirmeye başlayarak 50 sporcu ile devam etmekte iken Dağcılık ve Tırmanış branşı 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu’nda 29 sporcu ile 1 aydır faaliyet gösteriyor. İlimize yeni kazandırılan Branşlar 2024 yılı faaliyet programında yer alan müsabakalara katılmak üzere antrenörler eşliğinde çalışmalarına devam ediyor.

 F5pT0LlW4AAnUlu

ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE’DEN YÜZMEDE 11 MADALYA ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE’DEN YÜZMEDE 11 MADALYA

ELAZIĞ GSİM: ‘’5 YENİ BRANŞIMIZI HAYATA GEÇİRDİK!’’

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Son yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin, Belediye Başkanımızın, İl Başkanlarımızın, Spor Taban Birliklerimizin ve tüm kamuoyumuzun desteğiyle yapmış olduğumuz Gençlik ve Spor yatırımlarımız ile birlikte toplam 5 yeni branşımızı da hayata geçirdik. Bu branşlarla birlikte ilimizde yeni sporcular yetişmekte ve bu sporcularımız ileride kürsü sporcusu olup ilimize başarılar kazandırarak milli takımlara seçilmeleri yönünde tüm imkanlar sağlanacaktır. Elazığ’da farklı branşlarda spor kültürü böylelikle daha da yaygınlaşacağını söyleyebiliriz. Aynı zamanda spor çeşitliliğiyle beraber spor branşlarına katılan sporcu kitlemizde artacaktır. Böylelikle Şampiyona Şehri dediğimiz Elazığ’da aslında Spor Şehri olma yolunda ilerleyecektir. GSB Spor Okullarımız yıl boyunca devam edecek olup okulların açık olduğu dönemlerde de velilerimizden, çocuklarımızı ve gençlerimizi mutlaka sportif, sanatsal ve sosyal kurslara devam ettirmeleri halinde çocuklarımız ve gençlerimiz çeşitli kazanımlar elde edecektir” denildi.

Editör: Haber Merkezi