24 Ocak 2020 tarihinde Sivrice merkezli 6.8’lik depremle sarsılan Elazığ’da hasar gören birçok okul siyasî yetersizlikten ötürü yıkılmazken, yıkım işleri 2022 yılına sarkmıştı… 
Okullarımızda 16 Haziran 2023 Cuma günü karnelerin alınmasıyla başlayan üç aylık yaz tatili 11 Eylül 2023 Pazartesi günü sona erecek ve 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı başlayacak…

İÇ SAYFA--
İlimizde geçen sene olduğu gibi bu sene de birçok okulda eğitim ve öğretim ikili olacak. Yıkımı gerçekleşen ama yapım işi tamamlanmayan birçok okulun öğrencisi, eğitim ve öğretime devam edebilmek için sabah saat 6.30’da uyanmak zorunda kalacak…  
Sabah saat 6.30’da kalkmak istemeyen öğrenciler ise çift vardiyalı eğitim sistemiyle kendi okulu değil de farklı bir okul binasında saat 12.30’da ders zilini bekleyecekler….

YIKILAN OKULLARI ELAZIĞ’IN EFSANE GAZETESİ TURAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ! 

Geçtiğimiz sene Eylül ayında, Millî Eğitim Müdürlüğü Elazığ il Merkezinde 16, ilçelerde 8 olmak üzere toplam 24 okulun deprem tahkik sonuçları gereği yık-yap yöntemi ile yıkımına karar verildiğini açıklamış, Gazeteniz TURAN ise tüm bilgelere ulaşmıştı.

TURAN YAZIYOR BAŞLIĞINA FOTO

Millî Eğitim Müdürlüğü Yetkilileri ise yıkım kararı alınmasının kendilerini aşan bir konu olduğunu belirtmiş, bazı Okul Varisi, Okul Aile Birliği Başkanı ve Veliler ise şikâyetçi oldukları bu durumdan mağduriyet doğacağını haykıra haykıra anlatmıştı. TURAN ve veliler haklı çıktı, zamansız yıkım bu senede öğrencileri mağdur etti… 
Elazığ Merkez’de yık-yap sistemiyle inşa çalışmaları devam eden okullardan, Gazi Anaokulu, Salim HAZARDAĞLI İlkokulu, Şehit Ahmet KÜÇÜKTAĞ İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Mezre Ortaokulu, Aziz GÜL Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ve Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin aralarında bulunduğu 16 okulun 2023-2024 eğitim öğretim yılına hazır olması imkansız gibi duruyor…
 
TURAN YAZIYOR AMA YETKİLİLER KULAK ASMIYOR!...

Siyasi yetersizlikten ve mantıklı yönetim konusunda yıllardır büyük sorunlar yaşayan Elazığ’da 204 Ocak 2020 Depremi’ni yaşayan okulların o dönem yıkılmaması sorunları çorap söküğü gibi ortaya çıkarırken, yaklaşık 3 senedir çift vardiyalı eğitim sistemine mahkûm olan veliler ve öğrenciler bu senede mağduriyet yaşayacak. Kendi okullarında eğitim ve öğretim göremeyecek olan öğrenciler, 
Bir başka okulla birlikte eğitim ve öğretimin sürdürülebilmesine uygun olan okullara gidecek.  Yani geçtiğimiz sene gibi bu senede ikili eğitim ve öğretim yöntemiyle sabah bir okulun öğrencilerine, öğlen ise başka bir okulun öğrencilerine hizmet verecek olan binalar, okula yetişmek için sabah 06.00’da uyanan ya da akşam karanlığından sonra yatsı vaktinde okullarından evlerine dönmek zorunda kalacak çocukların, ekonomik krizde evlerinden uzağa gönderilen öğrencilerine zamlı servis ücretleri ödeyecek velilerin ve okul aile işbirliğini sağlamakta olan Okul Aile Birliği Başkan ve üyelerinin daha şimdiden haklı şikâyetlerine yol açıyor…       

SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI! SAHİPSİZ BUZLUK MAĞARASI!

01- MANŞET

BAKAN TEKİN’DE BAZI OKULLARIN 11 EYLÜL’E KADAR YETİŞMEYECEĞİNİ GÜNDEME GETİRDİ! 
Geçtiğimiz Perşembe günü programları çerçevesinde Elazığ’a gelip, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılan eden Millî Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN bir dizi temaslar gerçekleştirip, çeşitli açıklamalar bulundu. Deprem bölgesinde önce fiziki ve maddi yatırım anlamında ihtiyaç duyulan eksiklikleri giderme çabasında olduklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN, ‘’Bölgede depremde yıkılan, ağır hasar gören, yıkılması gören yapıların analizini yaptık. Yatırım planlamamız yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatı yönünde ilerliyoruz. 6 Şubat depreminden önceki sınıf sayısına en kısa zamanda ulaşacağız.’’ Dedi. 

‘’SORUNLARI YERİNDE GÖRMEK İÇİN BÖLGELERİ İNCELEMEYE SÜRDÜRECEĞİM!’’ 

2023-24 eğitim- öğretim yılı başlamadan önce illerin eğitime hazır olup olmadıklarına dair yerinde görmek üzere bölgeleri incelediğini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN, “Gittiğimiz illerde de içinde bulunduğumuz durumu, varsa problemleri ve çözüm önerilerini paydaşlarımızla paylaşıyoruz. Ödevlerimiz yapmaya çalışıyoruz. Eğitim öğretim yılının sağlıklı ve başarılı bir şekilde başlayıp devam etmesini temin etmeye çalışıyoruz. Bu çerçeve önceliğimizi 6 Şubat depremini yaşayan illerimize vermiştik. Bugün Elazığ’da da bir değerlendirme toplantısı yaptık. Deprem bölgesinde önce fiziki ve maddi yatırım anlamında ihtiyaç duyulan eksiklikleri giderme çabasındayız. Bölgede depremde yıkılan, ağır hasar gören, yıkılması gören yapıların analizini yaptık. Yatırım planlamamız yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatı yönünde ilerliyoruz. 6 Şubat depreminden önceki sınıf sayısına en kısa zamanda ulaşacağız. Bu eğitim öğretim yılına yetilmesi gereken sınıflar, bahar yarı yılına ve bir sonraki eğitim öğretim yılına yetişmesi gereken sınıflar diye bir planlama yaptık. O süreci yürütüyoruz.” Diye konuştu.

“YERİNE İNŞA EDİLMEK ÜZERE PLANLANAN 67 TANE PROJEMİZ VAR”

Elazığ’da yık-yap işlemiyle inşa çalışmaları devam eden okullar hakkında bilgi veren Millî Eğitim Bakanı Yusuf TEKİN, “Şu anda Elazığ’da bir kısmı Elazığ depreminde yıkılan sınıfların yerine inşa edilmek üzere planlanan 67 tane projemiz var. Bunların proje bedeli yaklaşık 3 milyar TL civarındadır. Bunların bir kısmını hızlı yapabilmek ve deprem bölgesi şartlarına uygun hareket edebilmek üzere bu okullardan 19 tanesini çelik yapı yapmak üzere planladık. Bunlarda arazinin konumuna göre ya tek kat ya da zemin artı bir kat planlıyoruz. Yaklaşık 863 sınıf yapıyor. Vali bey, tamamlanma oranları yüzde 80 olanların 11 Eylül tarihine kadar eğitim öğretim verecek hale geleceğini söyledi. Bunların büyük ekseriyeti bahar yarılında ve önümüzdeki yarıyıl tamamlanmış olacak.” Dedi.
 

Editör: Haber Merkezi