4 EKİM 2022- TURAN- NACİ CİNİSLİ

YARDIMLAR SÜRECEK! YARDIMLAR SÜRECEK!

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ TOKİ’nin Elazığ’ın genetik ve aile yapısına aykırı evler inşa ettiğini belirterek “Elazığ’da TOKİ bir devlet ruhuyla hareket etmekten ziyade çok hoyrat, nobran bir tüccar ruhuyla hareket etmiştir” dedi.

02. SÜRMANŞET (SOL)- NACİ CİNİSLİ TBBM ELAZIĞ (1)-1

NACİ CİNİSLİ: ‘’ELAZIĞ’DA SOSYAL KONUTLAR HALEN DAHA TESLİM EDİLMEDİ!’’

2021 yılında Maden ilçesinde yapılması planlanan fakat yapılmayan 1250 konutun akıbetini meclis kürsüsünde dile getiren, Gazeteniz TURAN’ın yaptığı manşet haberleriyle Elazığlıların gönlünde taht kuran İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci CİNİSLİ 9 Kasım 2022 yılında TBMM’de yapmış olduğu konuşmada bir kez daha Elazığlı depremzedelerin sorunlarından bahsetti. CİNİSLİ meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “Elazığ’da da sosyal konutlar yaptınız deprem sonrası. Bu sosyal konutları ben gezdim, pek çoğu henüz daha teslim edilmedi ama teslim edilenler ise Elâzığ'ın genetik yapısına, aile yapısına çok aykırı yapılar oldu ve TOKİ'nin uygulamasında, yine bu deprem konutlarında görüyorum ki TOKİ bir devlet ruhuyla hareket etmekten ziyade çok hoyrat, nobran bir tüccar ruhuyla hareket ediyor. Bu deprem arazileri, TOKİ arazisi hâline gelmiş, depremzedeler de TOKİ müşterisi hâline gelmişler. Depremzedelere para karşılığı hem de kâr amaçlı para karşılığı bunları satmak çok ayıp” ifadelerini kullandı.

02. SÜRMANŞET (SOL)- NACİ CİNİSLİ TBBM ELAZIĞ (1)

NACİ NİCİSLİ: ADAYLIĞIM TEHDİT UNSURU OLARAK KULLANILDI!’’

2004 yılında Erzurum’da yaşanan deprem sonrası yapılanları anlatarak konuşmasını devam ettiren CİNİSLİ; “Kendi köyüm Cinis'ten bahsedeyim. 2004 yılında Cinis'te, kendi köyümde deprem oldu. Biz de aile olarak deprem konutlarına arazi bağışladık ve biz zannediyorduk ki bu deprem konutları bu köylülerin. Fakat oradan da bağışladığımıza karşı herhangi bir şey alamadık yani bunu kastederek söylemiyorum. Biz köyümüze bir katkı olsun diye bağışladık. Fakat biz zannettik ki insanlara bu konutlar verildi yani bağışlandı veya bir deprem sonrası onların başını sokacağı bir yer verildi. Öyle olmadığını ben 2018 seçimlerinde anladım. 2018 seçimlerinde ‘’Biraz da bana karşı kullanılarak’’ benim köylülerime, Cinislilere deprem konutlarının ödeme emirleri gitti. ‘’Seçimlerdeki sonuçlara bakacağız, ona göre.’’ diye, tehdit unsuru olarak kullanıldı. Bunu da burada tutanaklara kaydetmek isterim. İnsanlarımız bu deprem konutların fiyatlarının böylesine olduğunu ve kendilerinin senelerdir birikmiş borçları olduğunu ben milletvekili adayı olduktan sonra öğrendiler, bunu da bu uygulamayı da buradan kınıyorum” diye kaydetti.   

Editör: Haber Merkezi