İzzet TUMAY- Süleyman SELMANOĞLU’nun başkan olduğu dönemde Elazığ Belediyesi tarafından yıllar önce yıkılarak yaklaşık o dönemin parasıyla 32 milyon TL’ye satılan eski Sebze Hali’nin Forum Elazığ olarak yapılacağı belirtilen arsa belirsizliğini koruyor.   

2012 yılında dönemin Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nu ziyaret eden Multi Development Ceo’su Hulusi BELGÜ, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır bu projeyi hayata geçirmek için gayret sarf ediyoruz. Kısa zamanda bu projeyi Elazığ’a kazandırmış olacağız” demişti. Ancak aradan geçen 11 yılı aşkın bir süreye rağmen şu ana kadar inşaatın yapılacağı arsaya temel kazmanın dışında ‘çivi’ dahi çakılmadı!...    

0-35

 TEMELİ KAZILIP KADERİNE TERK EDİLDİ!  

‘’AMAÇLANAN ‘BÜYÜK İSRAİL PROJESİ’DİR!’’ ‘’AMAÇLANAN ‘BÜYÜK İSRAİL PROJESİ’DİR!’’

Geçmiş dönemlerde Elazığ Forum ile ilgili, ‘Doğu Avrupa’da yeni projelere imza atmaya hazırlanan Multi, Türkiye portföyüne 2011’de açacağı Marmara Forum ve Forum Kayseri’nin yanı sıra Gaziantep, Adana, Çanakkale, Çorum, Elazığ ve Diyarbakır’da gerçekleştireceği yeni Forum’ları ekleyecek’ yönünde açıklamaların yapılmasına rağmen aradan geçen uzun yıllara rağmen şu ana kadar araziye ‘tek’ bir çivi dahi çakılmadı. Yıllarca Elazığ’a ve çevre illere sebze hali olarak hizmet vermede kullanılan arsa, belediye tarafından özel bir şirkete satılmasının ardından uzun yıllar geçmesine rağmen âtıl bir vaziyette duruyor. Konumu itibariyle büyük bir alana sahip olan eski Sebze Hali’nde bulunan komisyon dükkanları yıkıldıktan sonra kalan molozlar temizlendi. Buranın 2011 yılında tamamlanarak Forum Elazığ olarak hizmete açılacağı dönemin milletvekilleri ve yetkilileri tarafından defalarca dile getirilmesine rağmen, yıllardır boş şekilde beklerken, son zamanlarda forumun yapılması planlanan alan devasa bir çukur şeklinde duruyor.    

1-15

 BU MANZARA ELAZIĞ’A YAKIŞMIYOR!  

Yan kısmında bulunan Beyzade Camisi’ne gelen vatandaşlar bu manzaradan oldukça rahatsız olduklarını ifade ederek, “Şehrin aynası konumunda olan bu arazi batıyı doğuya bağlayan bir konumda. Bu bölgeden gelip geçen otobüslerdeki insanlar bu arazi üzerinde yaşanan rezalete şahit oluyor. Buraya çok büyük bir AVM yapılacağı söylendi ve Sebze Hali yıkıldı. Eskiden Sebze Hali varken burada yüzlerce esnaf ekmek parası kazanıyordu. Sebze Hali AVM yapılacak diye yıllar önce yıkıldı. Ama şu ana kadar buraya çöpten ve göçebe hayatı yaşanan insanlardan başka kimse gelmedi. Yaşanan bu manzara Elazığ’a yakışmıyor. Arazi âtıl bir vaziyette ve kaderine terk edilmiş bir durumda. Etrafı bu arsayı alan şirket tarafından çevrilerek kapatıldı. Büyük umutlarla satılan ve Forum Elazığ yapılması planlanan bu arazinin ‘devasa çukur’ vaziyetinde bekletilmesi gerçekten acı verici” dediler.   

Yapılması halinde Elazığ ekonomisine katkısı ve işsizliğe büyük bir çare olacağı düşünülen Elazığ Forum’un akıbeti belirsiz. Ancak sebze hali olarak hizmet verdiği yıllarda bölgedeki esnaflara ciddi anlamda katkısı olan araziye Forum Elazığ’ın yapılması durumunda eski canlılığın yeniden yaşanacağını düşünülüyor.   

 İŞTE FORUM’UN 11 YIL ÖNCE AÇIKLADIĞI ELAZIĞ PROJESİ…     

Forum Elazığ arsası şehrin kalbi diye nitelendirilen bir bölgede yer alıyor. Yakın çevre iller etki alanı göz önünde bulundurulduğunda, alışveriş merkezinin birincil çekim alanının 200 bin kişilik bir kesime hizmet edeceği düşünülüyor. Proje, içinde bulundurduğu üniteler ve büyüklüğü ile yaklaşık 600 bin nüfusa sahip olan Elazığ’ın tamamına hizmet verecek şekilde yapılması planlanıyordu. Yapılması durumunda Elazığ’ın gelişimine ivme kazandıracak olan Forum Elazığ, merkezi konumu nedeniyle mükemmel bir erişilebilirliğe sahip. 26 bin 300 metrekare kiralanabilir alana sahip olacak olan Forum Elazığ’ın yapılması durumunda hipermarket, yerel ve uluslararası bilinen markalardan oluşan çok katlı mağazaları ve sinema salonları ile küçük ve orta ölçekli mağazalardan oluşacak. 610 araç kapasiteli kapalı otopark alanı ile hizmet verecekti. 

Editör: Haber Merkezi