İzzet TUMAY - Ramazan Bayramı’na yaklaşık 1 haftadan daha az bir zaman kalmasıyla birlikte Elazığ’da tüm çarşı, pazarda ciddi manada bir hareketlilik olması beklenirken, yaşanan ekonomik krizin bayram alışverişlerine olumsuz yansımaması umut ediliyor... 
Elazığ’da yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle ciddi manada bir hareketlilik olması beklenirken, yaşanan ekonomik krizin Ramazan alışverişlerine olumsuz yansımaması umut ediliyor. Özellikle giyim sektöründe beklenen hareketlilik halen umulan düzeyde değil. 
Vatandaşların Ramazan bayramı nedeniyle alışveriş telaşına kapılması piyasalarda ciddi manada bir hareketliliğe neden olması umut edilirken, bu hareketlilik beklentisi en çok esnafları mutlu ediyor. Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen yurttaşların eskisi gibi alışverişe yoğunlaşmayacağı endişesine neden oluyor. Ramazan bayramına sayılı günler kala vatandaşların çarşı pazara hücum etmesi durumunda satışlarda ciddi manada bir artışa neden olacağını ifade eden esnaflar, piyasalardaki bu beklentinin önümüzdeki günlerde başlayacağını umut ettiklerini belirttiler. 
Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte bayram şekeri halka sunulmak için üzere tezgâhlarda görücüye çıkarıldı. 
Rengarenk bayram şekerleri ile tezgahların süslendiği Elazığ’ın tarihi alışveriş merkezlerinden Kapalı Çarşı’da bayram yoğunluğu devam ediyor. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala özellikle bayram şekeri ve kolonyaya olan ilginin arttığını belirten esnaflar, fiyatların geçen yıla göre değişmediğini belirterek, “Ramazan ayının bitimine sayılı günler kaldı. Bayram şekerlerini vatandaşlarımızın beğenisine sunmak için tezgâhlara yerleştirdik ve satışa sunduk. Fiyatlara bakacak olursak geçen yılki fiyatlarla bu yılki fiyatlar arasından ciddi bir artışın söz konusu olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.   
 
BAYRAMLARIN VAZGEÇİLMEZİ; BAYRAM ŞEKERİ! 
 
Bayram ziyaretlerinin vazgeçilmezi bayram şekerleri her sene olduğu gibi bu sene de günler öncesinde alışveriş merkezlerinin, dükkânların, marketlerin tezgahlarını doldurdu.  Esnaflar, şeker fiyatlarının geçtiğimiz seneye oranla bu sene pek de değişim göstermediğini belirterek, şeker fiyatlarının 100 - 400TL arasında değişiklik gösterdiğini, özellikle en yüksek fiyatların çikolatalarda olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Şekerlerimiz fiyatlarıyla her kesimden insana hitap ediyor.

F X D H N

Dar gelirli vatandaşımızda, maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız da rahatlıkla bizlerden şeker alabiliyorlar. Ramazan Bayramı’na bir haftadan kısa bir süre kaldı. Vatandaşlar bayram için şimdiden bayram şekeri ve kolonya alışverişlerini yapıyorlar.” 
Vatandaşların şeker ve kolonya alışverişi tercihlerinde her sene olduğu gibi bu sene de daha çok kakaolu, cam ve çikolatalı ürünleri tercih ettiklerini belirten esnaflar, alışveriş yaparken vatandaşların kaliteli ve sağlıklı ürünleri tercih etmeleri gerektiği uyarısında da bulundular. 

ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI ŞEKER'DE SAHTE İMZA İDDİÂSI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Editör: İzzet TUMAY