“2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2021/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sunulan 217 projeden 108’i kabul edildi. Fırat Üniversitesi bu sonuçla, Türkiye’de en fazla proje önerisi kabul edilen 5. üniversite oldu.

BAGAJDAN KAÇAK GÖÇMEN ÇIKTI BAGAJDAN KAÇAK GÖÇMEN ÇIKTI

Birim bazlı değerlendirmede Fen Fakültesi 18 proje ile birinci olurken Mühendislik Fakültesi 17 proje ile ikinci, Sağlık Bilimleri Fakültesi ise 16 proje ile üçüncü oldu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, hedeflerinin Türkiye’deki 20 araştırma üniversitesinden biri olarak Ar-Ge ve proje kültürünü tabana yaymak olduğunu belirterek elde edilen başarıdan dolayı öğrencileri ve danışman akademisyenleri kutladı. Prof. Dr. Göktaş, bu dönem için en fazla projesi kabul edilen fakülteye ve meslek yüksekokuluna maddi ödül olarak altyapı projesi desteği vereceklerini, ilerleyen dönemde ödül miktarını arttırarak oluşturulacak rekabet ortamıyla daha fazla proje kazanımını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi