Tunceli Çemişgezek’te AKP’li Belediye Başkanı Metin Levent YILDIZ’ın, Kaymakam Önder KOÇ’un doğum gününü özel pastayla kaymakamlık makamında kutlamasını haber yapan Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan GÜRTÜRK’e para cezası verilirken, Kurban Bayramı’nın İlk Günü kurbanlık satış ve kesimlerini haber yapmak isteyen Kanal 23 Televizyonu Muhabiri Yakup SAĞLAM ile Kameraman Ömer YILDIZHAN kesimhanede kasapların saldırısı sonucu darp edildi… 

01-FOTO-1-  SERKAN GÜRTÜRK

04-FOTO-4-  GAZETECİLER DARP EDİLDİ!
Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Metin Levent YILDIZ’ın, İlçe Kaymakamı Önder KOÇ’un doğum gününü özel pastayla kaymakamlık makamında kutlamasını haber yapan Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Serkan GÜRTÜRK’e para cezası verilirken, Kurban Bayramı’nın İlk Günü kurbanlık satışlarını ve kurban kesimlerini haber yapmak isteyen Kanal 23 Televizyonu Muhabiri Yakup SAĞLAM ile Kameraman Ömer YILDIZHAN’ın kesimhanede çalışan kasapların saldırısı sonucu darp edilmesi Elazığ’da medyanın maruz kaldığı örnek haksızlıklar olarak nitelenirken, gerek ceza konusu, gerekse saldırı ve darp olayı bir takım kurum ve kişilerce yayınlanan formalite kınama mesajlarıyla geçiştirildi…


GÜRTÜRK: “KİŞİSEL MESELE DEĞİL, KAMU GÜCÜYLE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAK!”

Gazeteci Serkan GÜRTÜRK para cezasına çarptırılmasına sebep olan olaya ilişkin olarak özetle şunları söyledi; “Bu basın özgürlüğüne yapılan son derece haksız ve adaletsiz bir uygulamadır. Bunu kişisel bir mesele olarak değil kamu gücünün kullanarak basın özgürlüğünün ne kadar kısıtlandığı konusunda kamuoyunu aydınlatmak adına bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim. 8 Şubat tarihinde Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent YILDIZ’ın pasta alarak Çemişgezek Kaymakamı Önder KOÇ'un doğum gününü kaymakamlık makamında kutlaması, Çemişgezek Belediyesi ve Çemişgezek Kaymakamlığı’nın resmî hesaplarından paylaşıldı. Ben de bu paylaşımları gördükten sonra bir gazeteci olarak resmî hesapların şahsi hesaplarıymış gibi doğum günü paylaşımı yapmalarının haber değeri olduğunu düşünerek ‘Devlet adabına yakışmadı' diye bir haber yaptım.
Daha sonra haberi kaldırmam için gecenin yarısı Çemişgezek Kaymakamlığı adına aracılar tarafından arandım. Ancak ben kaldırmadım. Nisan ayında bir polis memuru beni arayarak ‘’hakkınızda şikâyet var ifade vermeniz gerekiyor dedi. Memur arkadaş ‘Çemişgezek Kaymakamı Önder KOÇ'la ilgili haber yapmışsınız haber yasaklanmış siz o haberi kaldırmamışsınız' dedi. Haber yasağı kararını karakolda öğrendim.”
02-FOTO-2- KAYMAKAM VE DOĞUM GÜNÜ

“BU TÜR CEZALARLA GAZETECİLER KONTROLE ALINMAK İSTENİYOR!”

Kaymakamın doğum günü haberini kaldırmadığı için 10 Bin 31 TL para cezası aldığını belirten GÜRTÜRK, “Ben de bu yasağı ilk defa kendisinden öğrendiğimi kararla ilgili gazeteme ya da bana bir mahkeme kararının ulaşmadığını söyledim. Daha sonra 24 Mayıs tarihli Haziran ayında gazetemin adresine Çemişgezek Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan 10 Bin TL idari para cezası geldi. Yasak kararı sonrası haberi kaldırdık. İdari parası cezası gelmesi sonrasında avukatlarımla görüştüm. Avukatlarım bu cezanın ve tebliğinin hukuksuz olduğunu söylediler ve bu karara itiraz ettik.
14 yıldır bu işin içerisindeyim ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu tür cezalarla gazeteciler kontrole alınmak isteniyor. Kaymakam bey yasaları kendi kişisel olaylarına mal ediyor ve kullanıyor. Ama bu işin peşini bırakmayacağım para cezasını da ödemedim yargı önünde hesaplaşacağız. Daha önce de Çemişgezek Belediye Başkanı’yla ilgili haberler yapmıştım, bu haberlerin önüne geçilmesi adına da böyle bir girişimde bulunduklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
03-FOTO-3-  GÜRSEL EROL

GAZZE 196 GÜNDÜR ABLUKA ALTINDA! GAZZE 196 GÜNDÜR ABLUKA ALTINDA!

SADECE GÜRSEL EROL’DAN SOMUT VE FİİLİ TEPKİ VAR!
Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Metin Levent YILDIZ’ın, İlçe Kaymakamı Önder KOÇ’un doğum gününü özel pastayla kaymakamlık makamında kutlamasını haber yapan Elazığ Haber Ayrıntı Gazetesi İmtiyaz Sahibi aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Serkan GÜRTÜRK’e verilen para cezasına karşılık bir takım kurum ve kişilerin yayınladıkları formalite kınama mesajları dikkât çekerken, AKP Elazığ Milletvekilleri’nin konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamalarına karşın, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL açıklama yapmakla yetinmedi tepkisini İçişleri Bakanlığına bu konunun araştırılması ve soruşturulmasıyla ilgili talepte bulunarak ve durumu İçişleri Bakanı’na ileterek fiiliyata dönüştürdü…

“ARAŞTIRILMASI VE SORUŞTURULMASIYLA İLGİLİ BAKANLIĞA TALEPTE BULUNDUM!”

Kaymakamın ‘doğum günü’ haberini yapan gazeteci Serkan GÜRTÜRK’e verilen para cezasına tepkisini dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL; ‘’Bu basın özgürlüğüne yapılan son derece haksız ve adaletsiz bir uygulamadır. 26. Dönem Milletvekilliğini yaptığım Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi’nde ne yazık ki hepimizi son derece yaralayan ve üzen olayla karşılaştık. Bu kamuoyuna açık bir bilginin bir basın organı tarafından kamuoyuyla paylaşılması, haber haline getirilmesi son derece normaldir. Bunun üzerine yerel gazete sahibine bir para cezası yazılıyor ve haber yasağı getiriliyor. Böylesi basit bir konuda ve haber kullanmak hakkında bile insanların yetkilerini kullanarak basın özgürlüğüne müdahale etmesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu konuda ben Elazığ Milletvekili olarak ve işin muhatabı da Elazığ'da bir yerel gazete olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı’na bu konunun araştırılması ve soruşturulmasıyla ilgili talepte bulundum ve sayın bakana ilettim. Bunun da takipçisi olacağım.

İnsanların haber alma özgürlüğü ve haber yapma özgürlüğü eğer bir iddiaya, dedikoduya ve haksız ithama dayalı değilse, tam tersine kişilerin paylaştığı bilgiler doğrultusunda insanların bilgilendirilmesi sağlanmışsa bunun cezası olamaz.”

 04-FOTO-4-  GAZETECİLER DARP EDİLDİ!

BAYRAM’DA İKİ GAZETECİ KASAPLAR TARAFINDAN DARP EDİLDİ!

Gazeteci Serkan GÜRTÜRK’e verilen para cezasının ardından bu kez Kurban Bayramı’nın ilk gününde kurbanlık satışlarını ve kurban kesimlerini haber yapmak isteyen gazetecilerin kasaplar tarafından darp edildiği haberi alındı.  Kurban Bayramı’nın ilk gününde kesimhanede çalışan kasaplar, iddiaya göre Kanal 23 Televizyonu Muhabiri Yakup SAĞLAM ile Kameraman Ömer YILDIZHAN’ın üzerine bıçakla yürüyüp darp ettiler. Darp edilen Kanal 23 çalışanları kasaplardan şikâyetçi oldu.

Olayın, Elazığ Ticaret Borsası Hayvan Pazarı Kesimhanesi’nde meydana geldiği bildirilirken, kurban kesimlerini haberleştirmek isteyen muhabir ve kameramanın, Kurban kesimi yapan bir kasabın ‘Burada çekim yapamazsınız burası bizim yerimiz’ demesi ve Kameraman Ömer YILDIZHAN’ın kamerasını kapatması üzerine tek taraflı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle iddiaya göre kasaplar İ.E. ve İ.M.E, muhabir SAĞLAM ve Kameraman YILDIZHAN'ın üzerine bıçakla yürüyerek tehdit etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, Fethi SEKİN Şehir Hastanesi’ne giderek darp raporu alan Muhabir Yakup SAĞLAM ile Kameraman Ömer YILDIZHAN, polis merkezine giderek kasaplardan şikâyetçi oldu.


 

Editör: Haber Merkezi